Zeytinburnu'nda bina çöktü: 1 ölü, 5 yaralı

Zeytinburnu'nda bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans gönderildi. 1 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Zeytinburnu'nda bina çöktü: 1 ölü, 5 yaralı
13 Ocak 2017 Cuma 17:21

Zeytinburnu'nda çöken binanın daha önce boşaltıldığı, ancak kaldırımdan geçenlerin çöken parçaların altında kalmış olabileceği bildiriliyor

Yaralı sayısı konusunda henüz net bir açıklama yapılmazken 5 kişinin yaralandığı 1 kişinin ise hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Enkaz altında kalan olup olmadığının tespiti için çalışmalar sürüyor.

1993 yılında inşa edilen 56 daireli 7 katlı bina 2015 kentsel dönüşüm kapsamında tahliye edilmiş. Çöken binanın bitişiğinde bir benzin istasyonu bulunuyor. İşlek bir caddede bulunan binanın çevresinde banka ATM’leri ve altında ise bir zincir market bulunuyordu.

Şu ana kadar enkaz altından çıkarılan 2 yaralı hastaneye götürüldü.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın binanın, 24 Aralık 2015'te bir yıldan uzun süre önce boşaltıldığını belirterek şöyle konuştu: 

"Bina 1993 yılında yaptırılmış, 1997’de de iskanını almış bir bina. 56 daire 3 dükkân var. Binanın durumuyla ilgili bize duyum gelmişti. 1 yıl önce, 24 Aralık 2015’te biz binayı tahliye etmişiz.  O süreç de zor bir süreçti, tahliye etme konusunda sıkıntılar yaşamıştık. Allah’tan o sıkıntıları göze alıp tahliye etmişiz, yoksa çok büyük acılar yaşanacaktı."

Murat Aydın, "Geçen bir seneyi aşkın zaman içinde bu yapı neden orada durdu?" sorusuna ise;

"Zaten tahliye etmekte zorlanmıştık. Yıkılıp yeniden yapılması gereken bir bina. Gerekeni zaten yapmışız. Muhtemelen daire sahiplerinin arasında anlaşamamış olması yıkımı engellemiş olabilir. Bizim görevimiz tahliye etmektir. Allah’tan boşken çöktü. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantı günüydü bugün, burada olayla ilgili duyumu aldık. arkadaşlar olay mahallinde umuyoruz bir can kaybı yoktur.” şeklinde cevap verdi.

Beştelsiz Mahallesi Muhtarı Adem Yavuz, "bir ölü, 3 tane de hastaneye yaralı gittiğini biliyoruz. Enkaz altında bir kaç kişinin olabileceğini söylüyorlar. Aramalar devam ediyor." açıklamasında bulundu.









 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.