Galatasaray evinde Benfica'yı 2 gol ile devirdi

Avrupa'daki temsilcimiz Galatasaray Şampiyonlar Ligi C grubu 3. maçında evinde Benfica ile karşılaştı. 1-0 geri düştüğü maçta Selçuk ile beraberliği yakayalan Aslan, Podolski'nin şık golü ile 2-1 öne geçti ve Benfica takımını mağlup etti.

Galatasaray evinde Benfica'yı 2 gol ile devirdi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Avrupa'daki temsilcimiz Galatasaray Şampiyonlar Ligi C grubu 3. maçında evinde Benfica ile karşılaştı. 1-0 geri düştüğü maçta Selçuk ile beraberliği yakayalan Aslan, Podolski'nin şık golü ile 2-1 öne geçti ve Benfica takımını devirdi. Bu sonuçla 10 maçlık  galibiyet hasretine son verdi.

Maça Benfica'nın vuruşuyla başlandı. Daha 70. saniyede temsilcimiz Galatasaray kalesinde golü gördü. Benfica'lı oyuncu Gaitan kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, topu Muslera'nın üstüden aşırarak takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra hemen toparlanan Galatasaray gol bulmak için tempoyu arttırdı ve Benfica kalesine arka arkaya ataklar yaptı. 18. dakikada Bilal'in şutunu el ile kesilmesi sonucu hakem penaltı kararı verdi.Selçuk İnan 19. dakikada Galatasaray'ın golünü kaydetti. Bu gol ile maçta beraberlik sağlandı. Öne geçecek gol arayan aslanda sahneye bu kez Podolski çıktı. 33. dakikada  Chedjou'un güzel pasında Podolski şık bir vuruşla Galatasaray'ı öne geçiren golü kaydetti. Öne geçtikten sonra tempoyu düşüren Galatasaray ilk yarının son dakikalarında kendi yarı alanına çekilerek rakibi bekledi. İlk yarının sonunda başka gol olmadı ve Galatasaray 1-0 geri başladı maçta devreye 2-1 üstün girdi.

İkinci yarıya Galatasaray'ın vuruşu ile başlandı. Maça istekli başlayan aslan 49. dakikada Sneijder ile gole çok yaklaştı. Hollandalı yıldızın vuruşunda top direkten döndü. Oyuna ve tempoya hakim olan takım ilk yarıda olduğu gibi yine Galatasaray oldu. Benfica ise uzaktan şutlar ile beraberlik aradı. Dakikalar geçtikçe skoru korumaya yönelik bir oyun sergileyen Galatasaray tempoyu düşürüp kontra pozisyonlar bulmaya çalıştı. Bu nedenle atağa çıkmakta zorlandı. 82.dakikada Podolski yakaladığı fırsatı değerlendiremedi. Maçın geri kalan dakikalarında gol olmadı ve maç 2-1 sona erdi.

Bu sonuçla beraber Galatasaray Şampiyonlar Ligi C grubu 3. maçında Portekiz ekibi Benfica'yı Selçuk İnan ve Podolski'nin golleriyle 2-1 yenerek puanını 4'e çıkardı ve 3. sırada yer aldı. 

GALATASARAY - BENFICA : 2 - 1

STAT: Ali Samiyen Türk Telekom Arena

SAAT: 21.45

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, Bilal, Selçuk, Sneijder, Podolski, Yasin,  Umut

BENFICA: Julio Cesar, Luisao, Eliseu, Silvio, Jardel, Guedes, Andre Almeida, Samaris, Gaitan, Jimenez, Jonas 

GOLLER: Gaitan(2.dk), Selçuk İnan(19.dk pen), Podolski(33.dk)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.