Melek Hu, Türk masa tenisinde bir ilki gerçekleştirdi

Türk masa tenisinde bir ilk yaşandı. Melek Hu 2016 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'nı kazanmasıyla tarihe adını altın harflerle yazdırmayı başardı.

Melek Hu, Türk masa tenisinde bir ilki gerçekleştirdi
24 Ekim 2016 Pazartesi 13:30

Melek Hu, 2016 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak bir ilke imza attı. Türkiye tarihinde ilk kez tek kadınlarda altın madalyayı kazanan Melek Hu'nun bu başarısı için Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen açıklama yaptı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Avrupa Şampiyonası'nda yıllardır beklenen başarıyla Melek Hu'nun Türk masa tenisi tarihine geçtiğini söyleyen Çimen, "Kendisi Bursa Büyükşehir Belediyespor'un sporcusu. Macaristan'daki Avrupa Kupası'nda takımı için mücadele edecek ve sonrasında Türkiye'ye dönecek." dedi.
 
Şampiyonaya 3 erkek ve 4 kadın sporcu ile katılan Türkiye'yi erkeklerde İbrahim Gündüz, Ahmet Li ve Abdullah Talha Yiğenler, kadınlarda İpek Karahan, Melek Hu, Gülpembe Özkaya ve Kübra Tan temsil etti.

Dün yapılan 2016 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası finalinde Melek Hu ile Portekizli Yu Fu yarıştı. Hu, Portekizli sporcuyu 4-1 yenerek Türkiye tarihinde ilk kez tek kadınlarda altın madalya getirerek tarih yazdı. Milli oyunculardan Melek Hu dışında dereceye giren olmadı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Melek Hu'ya telgraf gönderek tebrik etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.