4.5G ayarı nasıl yapılır? iPhone ve Android LTE ayarı!   

Telefonlarda 4.5G ayarı kolaylıkla yapılabilir. 4.5G ayarı nasıl yapılır? iPhone ve Android telefonlarda 4.5G ayarı nasıl yapılır? LTE nedir?

4.5G ayarı nasıl yapılır? iPhone ve Android LTE ayarı!   
02 Nisan 2016 Cumartesi 11:48

Geçtiğimiz gün 4.5G teknolojisiyle tanışan Türkiye artık mobil internetten daha hızlı yararlanabiliyor. Ancak bazılarımız 4.5G teknolojisini  nasıl bir şey olduğunu ve neler yapılması gerektiğini henüz anlamadık. Ancak uyumlu sim kart ve uyumlu cep telefonu olanların yararlanabileceği 4.5G teknolojisini bunlara rağmen kullanamıyorsanız telefonunuzda bazı ayarların yapılması gerekebilir. Peki, 4.5G ayarı nasıl yapılır? İşte Android ve iPhone telefolarda 4.5G ayarı...

iPHONE TELEFONLARDA 4.5G (LTE) AYARI

Güncel İOS kullanan ve telefonu destekleyen iPhone kullanıcıları 4.5G teknolojisinden yararlanamıyor olabilirler. ancak bir kaç basit ayarla telefonunuzu LTE yani 4.5G teknolojisine açabilirsiniz.

1 Nisan itibariyle Türkiye’deki operatörler 4.5G teknolojisini etkinleştirdiler. Farklı bölgelerde farklı hızlarla açılan LTE bağlantısıyla beraber internet hızında gözle görülür bir artış yaşandı. Ancak uyumlu bir iPhone telefonunuz ve uyumlu bir sim kartınız olmasına rağmen 4.5G teknolojisini kullanamıyorsanız telefonunuzun ayarlarında yanlışlık olabilir.

Peki, telefon ayarlarınızı nasıl değiştireceksiniz. Öncelikle Ayarlar – Hücresel – Hücresel Veri Seçenekleri – Ses ve Veri altında 2G, 3G ve 4G ayarlarına giriş yapın ve burada 4G seçeneğini seçin. 4.5G sadece Türkiye’de kullanılan bir isim olduğu için telefonda 4.5G yazmıyor ancak işaretlemeniz gereken seçenek 4G.

Söz konusu ayarı yaptıktan sonra eğer sim kartınız da 4.5G’ye uyumluysa daha hızlı olan 4.5G teknolojisi ile internet hızınız yükselecektir.

ANDROİD TELEFONLARDA 4.5G (LTE) AYARI

Geçtiğimiz gün 4.5G teknolojisi erişime açıldı. Ama uyumlu bir Android telefonunuz ve uyumlu bir sim kartınız olmasına rağmen 4.5G teknolojisini kullanamıyorsanız telefonunuzun ayarlarında yanlışlık olabilir.

Peki, telefon ayarlarınızı nasıl değiştireceksiniz. Android işletim sistemini kullanan bir çok telefon markası olduğu için iPhone gibi belirli bir yol vermemiz imkansız. Ancak yapacağınız işlem hemen hemen aynı olacaktır. Öncelikle telefonunuzun ayarlar kısmına gitmeniz ve buradan Mobil Veri seçeneğini tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra Mobil şebekeler seçeneğinden 4G seçeneğini seçmelisiniz. Ayarlarınızı yaptıktan sonra uyumlu bir sim kartınız varsa 4.5G teknolojisini kullanmaya başlayabilirsiniz.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.