Intel yeni sürümleri destekleyecek eski sürümleri desteklemeyecek

Intel tarafından eski sürümleri desteklemeyecek olduğu belirtildi.

Intel yeni sürümleri destekleyecek eski sürümleri desteklemeyecek
17 Ocak 2016 Pazar 19:46

Intel tarafından eski sürümleri desteklemeyecek olduğu belirtildi.

Yıllardır Microsoft'un artık eskiyen Windows sürümleri için bir süre sonra teknik desteğini kestiğine şahit oluyorduk. Yeni sürümlere daha fazla kaynak ayırmak için yapılan bu strateji, şimdi işlemciye göre olacak şekilde genişliyor. Artık yeni işlemcilerde eski Windows sürümleri desteklenmeyecek. 

Microsoft hali hazırda Windows 7 için 14 Ocak 2020 tarihine kadar, Windows 8.1 için ise 10 Ocak 2023 tarihine kadar teknik destek veriyor ancak bu Skylake öncesindeki Intel işlemcileri kullanan sistemler için geçerli. Skylake mimarili işlemciler ile birlikte, Microsoft farklı bir yol izleyecek. 

Firmadan yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki haftalarda Windows 7 ve Windows 8.1 için teknik desteğin sunulacağı bir Skylake cihaz listesi yayımlanacak. Bu listede yer alan Skylake tabanlı cihazlardaki Windows 7 ve Windows 8.1 sürümleri, 17 Temmuz 2017 yılına kadar her türlü teknik desteği alacak. 18 ayın sonunda ise, cihazların Windows 10 platformuna yükseltme yapmış olması gerekecek. Aksi takdirde, belirtilen işletim sistemleri için sadece çok önemli güvenlik güncellemeleri sunulacak. Eğer uyumluluk konusunda risk oluşursa o da sunulmayacak. 

Diğer taraftan Intel'in yıl sonuna doğru piyasaya süreceği, 14nm tabanlı yeni mimarisi Kaby Lake üzerinde sadece Windows 10 sürümüne teknik destek sunulacak. Yine AMD'nin Excavator tabanlı Bristol Ridge APU ailesi ile Snapdragon 820 yonga seti de sadece Windows 10 teknik desteği ile gelecek olan silikonlar. 
 
>>Windows 10 kullanım oranı yüzde 10'a ulaştı 

Bu karar ile birlikte Microsoft, yeni silikonlar ve Windows 10 işletim sistemi arasında daha derin bir entegrasyon sağlamayı planlıyor. Bugüne kadar hem son kullanıcı tarafında hem de kurumsal tarafta kullanıcılar, en yeni işlemci de olsa güvendiği Windows 7 veya Windows 8.1 işletim sisteminden vazgeçmiyordu. Özellikle yeni bir işletim sisteminin kurumsal bazda entegrasyonu çok zaman aldığı için kurumlar eski sürümde yola devam etmeyi tercih ediyordu. Üreticiler de, en yeni ürünlerinde bile Windows 7 seçeneği sunuyordu. 

Microsoft'un yeni kararı özellikle kurumsal kullanıcıları biraz zorlayacak gibi görünüyor. 2017 yazına kadar, kurumsal kullanıcıların tüm testlerini yaparak Windows 10 işletim sistemini yapılarına entegre etmeleri gerekiyor. Zira bu tarihten sonra sistemler, hatalara ve saldırılara karşı korumasız bir duruma gelecek.  


Etiketler; #Intel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.