Toshiba 6 milyar dolar zarar etti...

Teknoloji de sayılı dünya markaları arasında yer alan Toshiba, açıkladığı zarar dökümanı ile borsayı alt üst etti.

Toshiba 6 milyar dolar zarar etti...
05 Şubat 2016 Cuma 17:57

Dünyanın teknoloji devi olarak kabul edilen Toshiba, son yıllarda tarihindeki en kötü günleri yaşıyor. Yaklaşık 5 sene öncesiden beri ciddi maddi kayıp yaşayan firmada aynı zamanda yolsuzluk olayları da yaşanmıştı. Yolsuzluklar üzerine dönemin CEO'su olan Hisao Tanaka geçtiğimiz yıl görevinden istifa etmişti. Ancak CEO değişiminden sonra da firma yükselişe geçemedi.

Geçtiğimiz günlerde mali değerlendirme yapan Toshiba, 35 yıldır ilk kez bu kadar dibi gördü. Geçtiğimiz yıl toplam 6 milyar dolar zarar ettiği öğrenildi. Televizyon, bilgisayar, mutfak aletleri gibi pek çok teknoloji aletinin üretimini yapan firmanın yetkililerinin konu hakkında nasıl bir işlem yapacağı bilinmezken, zarar açıklaması sonrasında hisselerde yüzde 11'lik düşüş yaşandı.





Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
ARGE bu kadar hayati.