Twitter yine yeniden çöktü

Twitter tarafından yeniden bir çökme daha yaşandığı bildirildi.

Twitter yine yeniden çöktü
19 Ocak 2016 Salı 23:35

Twitter tarafından yeniden bir çökme daha yaşandığı bildirildi.

Twitter'da yaşanan erişim sıkıntısıyla ilgili sorun yaşayanlar için çeşitli alternatif yollar bulunuyor. Bunlardan biri, Zenmate gibi VPN uygulamaları... Twitter'a giriş yapabilmek için 'Google Chrome' tarayıcısı eklentisi olan 'Zenmate' vpn yazılımını yükleyip ardından yazılımdaki lokalosyon seçimlerinden 'Hong Kong'u seçtiğinizde erişim sağlayabildiğinizi göreceksiniz.  

TWİTTER NEDİR?

Kişilerin veya kurumların o an ne yaptıklarını, kendileriyle ilgili haberleri, hissettiklerini ve düşüncelerini kısa mesajlar halinde paylaştığı bir platformdur. Twitter fikri ilk olarak, 2006’da  Jack Dorsey tarafından küçük bir proje grubunun iletişimini sağlayacak bir SMS servisi olarak ortaya çıkarken, Twitter’da gönderebileceğiniz mesajlardaki 140 karakter sınırı buradan geliyor.

TWİTTER NE İŞE YARAR?

Twitter kişilerin, kurumların kendileriyle ilgili düşünce ve haberleri 140 karaktere sığacak mesajlar halinde paylaşmaya yarıyor. Bu kısa mesajlara tweet deniyor. Mesajlarınızda resim ve videolara linkler (bağlantılar) ekleyerek onları da takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

Aslında böyle bakınca Facebook’daki durum güncellemelerinden pek farkı yok gibi duruyor. Fakat Twitter’ı asıl farklı kılan dünya çapında büyük bir popülarite yakalaması ki yerli,yabancı ünlü kişiler, şirketler ve haber kaynakları Twitter üzerinden kendilerini takip eden insanları bu platformdan bilgilendirmeyi tercih ediyor. Ünlülerin Twitter’da yaptıkları ve yazdıklarıyla gündeme gelmesi bu yüzden...

Çoğu haberi ilk önce Twitter üzerinden duyabileceğiniz gibi, “severek takip ettiğiniz” kişilerin düşüncelerini direkt kendi mesajlarından takip edebilirsiniz.  Tek yapmanız gereken ilgili kişinin/kurumun sayfasına gidip Takip Et butonuna tıklamak! Ayrıca güncel konularla ilgili Twitter trendlerini takip edip bu konularla ilgili düşüncelerinizi diğer Twitter kullanıcılarıyla paylaşabilirsiniz.

TWİTTER’A NASIL ÜYE OLUNUR?

Twitter hesabı açmak çok kolay... Öncelikle Twitter sitesine http://twitter.com/ adresinden giriyorsunuz. Karşınıza çıkan sayfanın sağ alt kısmındaki kayıt formunu doldurup Twitter’a Kaydol butonuna tıklayıp gönderiyorsunuz. Bu arada şifre oluşturmakta güçlük çekiyorsanız Güvenli Şifre Nasıl Oluşturulur? konulu yazımdan faydalanabilirsiniz.


Etiketler; #twitter
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.