WhatsApp uyarılar yayınlamaya devam ediyor, sürekli olarak artan kullanıcı rakamları bir yana başarılı mı başarılı güncellemeler yayınlayan WhatsApp kullanıcılarına rekor özellikler sunacak.
WhatsApp uyarılar yayınlamaya devam ediyor, sürekli olarak artan kullanıcı rakamları bir yana başarılı mı başarılı güncellemeler yayınlayan WhatsApp kullanıcılarına rekor özellikler sunacak.
Dünyanın en çok kullanılan anlış mobil mesajlaşma platformuWhatsApp bu sabah saatlerinde bir süre erişim sorunu yaşaarken, Twitter’da’WhatsAppÇöktü’ etiketi bir anda en çok konuşulan konu haline geldi. WhatsAppçöktü, kullanıcılar çıldırdı! Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta busabah saatlerinde erişim sorunu yaşandı. WhatsApp kullanıcıları hesaplarına girişyapamayarak medya indirip göndermede engel yaşadı. WhatsApp’ta meydana gelen busorun Twitter gündemine de yansıdı. WhatsApp çöktü" etiketiyle kısa süredeçok sayıda mesaj atıldı. Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta bu sabahsaatlerinde erişim sorunu yaşandı. Mesaj gönderememe, alamama ve kullanıcıhesaplarına giriş yapamama şeklinde ortaya çıkan sorun, Twitter gündemine bombagibi düştü.
Dünyanın en popüler mesaj uygulaması olan Whatsapp’tayaşanan bağlantı ve çalışmama sorunu kullanıcıların isyan etmesine sebep oldu.Whatsapp’ın neden çöktüğü ile ilgili bir açıklama yapılmazken sosyal medya isebu olay ile çalkalandı. Whatsapp neden çöktü? Whatsapp’ta neden erişim problemiyaşanıyor? Whastapp ne zaman düzelecek? İşte o detaylar ..
Popüler çaprazplatform mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta bu sabah saatlerinde erişim sorunuyaşandı. Mesaj göndermememe - alamama ve login olamama şeklinde ortaya çıkansorun, Twitter gündemine bomb gibi düştü. WhatsApp çöktü etiketine kısa süredeçok sayıda mesaj atıldı.
Whatsapp Sorunu Hangi Kullanıcıları Etkiledi?
Twitter’da yapılan paylaşımlarda, farklı ülkelerdenkullanıcıların uygulamayı kullanamadığı ve yaşanan sorunun hem iOS hem Androiduygulamalarında etkili olduğu görüldü. Sorunun tamamen giderildiğine ya daneden ortaya çıktığına dair WhatsApp’tan yapılan resmi bir açıklama yok.
Nadirde olsa bazen WhatsApp uygulamasında hatalaroluşabiliyor. Yakın bir zamanda 30 dakikalık WhatsApp’ da erişim sorunugörülmüştü. Sorunun ilk anlarında kullanıcılar, paylaşımlarının gitmediğiniyada ekranda dönüp durması ile fark edildi. Tabi bu sorunun WhatsApp kaynaklıolduğu kimsenin aklına gelmeyince çözüm için arayışlara gidildi. DetaylarWhatsApp erişim sorunu internet bağlantı hatası haberimizde.
WhatsApp’ da alınan hatalarda veya bağlantı sorunlarındayapılması gerekenler nedir?
WhatsApp kapatıp açınız. Durum aynıysa telefonu kapatıpaçınız.
WhatsApp bağlantısında her hangi bir hata alıyorsanız,aldığınız hata kodu yada uyarıyla araştırma yapınız.
İnternet bağlantınız da her hangi bir sorun olup olmadığınıöğrenin. Başka bir internet bağlantısı ile WhatsApp erişimi yapınız.
Başka bir WhatsApp kullanıcısı ile iletişime geçip sorunungenel olup olmadığını analiz ediniz.
WhatsApp bazen tarih ve saat yanlışlığından dolayıçalışmayabiliyor. Tarih ve saati kontrol ediniz.
WhatsApp bağlantı hatası genelde oluşmamışsa, uygulamanınönbelleğini temizleyiniz. Ayarlar / uygulamalardan / WhatsApp.
WhatsApp’ ı kaldırıp yeniden indirip yükleyin. Eğeryüklerken bir hata alıyorsanız not alıp araştırınız.
Whatsapp, günümüzde oldukça kullanılan hatta yeni nesililetişim kurma uygulamalardan biridir. Bu uygulamayla birlikte, internetbağlantınızın olduğu her yerde rehberinize kayıtlı ve telefonunda Whatsappyüklü olan herkesle rahatça mesajlaşabilir, ses kayıtları yapıp gönderebilir vesesli konuşmalar yapabilirsiniz.
Ayrıca toplu konuşmalar yapabilmek için gruplaroluşturabilir ve devamlı güncellenen verileriyle, sınırsız bir şekilde iletişimkurabilirsiniz. Son zamanlarda yapılan versiyon güncellemeleri, emojileri veseçenekleriyle kurulan iletişimler daha da eğlenceli hale getirilmişti
Eğer; mesaj, fotoğraf, video göndermekte ya da almakta sorunyaşıyorsanız, gönderdiğiniz her gönderinin yanında bir saat simgesigörüyorsanız, durumunuzu, profilinizi ve buna benzer bilgilerinizigüncellemekte sorun yaşıyorsanız; ya telefon ayarlarınız bozulmuştur, yainternet bağlantınız kopmuştur ya da telefon operatörünüzle alakalı bir sorunmeydana gelmiştir. Tüm bunlardan sonra Whatsapp iletişimiyle alakalı her şeysıfıra düşmüş demektir.
Whatsapp
Uygulamanın verdiği hizmetlerden yeniden faydalanabilmeniziçin, gerekli kontrolleri yapmanız ya da bazı değişikliklere gitmenizgerekmektedir.
Öncelikli olarak, ağ bağlantısıyla yani internetbağlantısıyla alakalı bir sorun olduğunun aklınıza gelmesi gerekir. Bunadayanarak internet bağlantınızı kontrol etmeniz ve eğer yine sorun devamediyorsa, telefonunuzu açıp kapatmanız tavsiye edilir. Sorun hala devamediyorsa ve internet bağlantınızın sinyalleri oldukça güçlüyse, herhangi birweb sayfası açarak sorunun ne olduğu ortaya çıkarılmaya çalışılır.
Web sayfası açılıyorsa, bu durum Whatsapp yazılımında birsorun olduğunu gösterir. Bunun içinde Whatsapp uygulamasını telefonunuzdansilip; Android için Google Play, İos için Apple Store’a giriş yaparak buuygulamayı yeniden yüklemeniz gerekmektedir. Tüm bu işlemleri yapmadan önce,önemli bilgileriniz varsa yedeklemeniz sizin lehine bir durum olacaktır. Uygulamayıyeniden yükledikten sonra, kurulumu yaparken doğru bilgiler girdiğinizden eminolun ve her ihtimale karşı telefonunuzu yeniden başlatın.
Bağlantı sorununuz hala ortadan kalkmadıysa, operatörünüzWhatsapp ile alakalı olarak veri alınıp gönderilmesini engellemiş olabilir. Budurumda, HTTP/web olmayan bağlantı sorunlarını ortadan kaldırmak ve verialışverişine devam edebilmek için operatörünüzden destek alın. Bununlabirlikte, kapsamı alanı dışında kalındığı durumlarda da bağlantı sorunlarıyaşayabilir, veri alınıp gönderilmesi biraz zaman alabilir. Bu durumdabeklemekten başka bir şey yapmanız önerilmez.
WhatsApp
WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen,platformlararası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve aramauygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokiatelefonlarıyla uyumlu olan uygulama, 3G ya da WiFi Internet bağlantısıaracılığıyla kullanıcıların birbirlerine resim, video,ücretsiz arama, sesli veyazılı mesaj göndermesini sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo!çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD’de, Kaliforniyaeyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.
Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan WhatsAppMessenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği Ağustos 2012’den Ocak 2013’ekadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500’e ulaşmıştır. Dünyadakayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek olan siber hizmetler arasındadır.
Facebook tarafından 4 milyar USD nakit para, 12 milyar USDhisse senedi ve 3 milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi karşılığında satınalınmıştır.[2] Bu satın alma işleminin bazı kişisel hakları ve bilgimahremiyetini savunan gruplar tarafından durdurulması istenmiştir.[3] MarkZuckerberg yaptığı açıklama ile WhatsApp’ın 900 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklamıştır
Web WhatsApp
Son sürümde Web WhatsApp özelliği eklendi. Kullanıcılartarayıcıları üzerinden web.whatsapp.com adresine gittikten sonra WhatsAppuygulamasına gidip Menü’den Web WhatsApp’a girip ekrandaki QR kodu telefonaokutmaları halinde bilgisayar üzerinden WhatsApp’ta oturum açıp sohbeti dahakolay ve hızlı bir hale getirmiş oluyorlar.[5]
WhatsApp Web ilk kullanıma sunulduğunda sadece Google Chrometarayıcısında çalışırken ardından gelen güncellemeler ile Mozilla Firefox veOpera tarayıcılarında da çalışabilir duruma getirilmiştir.
WhatsApp üzerinden ücretsiz bir şekilde mesajlaşabilir vesesli arama yapabilirsiniz. Uygulama tüm platformlar için tamamen reklamsızolarak kullanılabilmektedir. Telefon numaranız ile kaydolduğunuz uygulama, sonresmi duyuru ile iki yıl ile sınırlı olan ücretsiz kullanım hakkı kuralınıkaldırmış olup, artık tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştur.
12 Haziran 2015 itibarıyla WhatsApp uygulaması ElectronicFrontier Foundation’ın karşılaştırma çalışmasında aranan 7 güvenilirlik özelliğindensadece 2 tanesini içerdiği tesbit edilmiştir.[7][8] İçerdiği puan kazandıran 2,ve kaybettiren 5 özellik sırasıyla şunlardır:
(+) iletileriniletişim sırasında şifreleniyor olmaları,
(+) yazılımınyakın bir geçmişte kaynak denetiminin yapılmış olması,
(-) iletilerinhizmet veren örgütden hiç kimsenin ulaşamıyacağı bir şifre ile kodlanıyorolmaması,
(-) kullanıcılarınkarşı tarafın kimliğini otomatik doğrulayamamaları,
(-) şifreçalınması durumunda buna rağmen eski iletilerin güvende olamamaları,
(-) yazılımınbağımsız değerlendirmeye açık olmaması,
(-) güvenilirlikdüzeneği tasarımının yeterince belgelenmiş olmaması.