Gitar, tiyatro kurslarına giden öğrenciye TEOG'da ek puan geliyor

MEB Müsteşarı Tekin, ''Öğrencinin ortaokula başladığı günden itibaren haftada iki saat gitar kursuna, tiyatro kursuna giderse veya spor kulübü bünyesinde spor yaparsa, bunları kayıt altına alalım, bunlar üzerinden katsayı hesap ederek, temel eğitimden orta öğretime geçerken kullanabilelim diye düşünüyoruz. Belki önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren ekleme yapılabilir.'' dedi.

Gitar, tiyatro kurslarına giden öğrenciye TEOG'da ek puan geliyor
26 Nisan 2017 Çarşamba 17:24

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin,  8. sınıf öğrencileri için yapılan merkezi ortak sınavlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Sosyal faaliyetlerin yerleştirme puanlarına etki edebileceği bir sistem üzerinde çalışıyoruz." dedi.

"Bu sınav, sınavsız geçişin bir başlangıcıdır. Kademeler arası sınavsız geçiş ancak böyle hayata geçirilebilir." değerlendirmesinde bulunan Tekin, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile sınavın her yönünü müzakere ettiklerini belirterek, gelecek yıllardan itibaren sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yerleştirme puanlarına etki edebileceği bir sistem oluşturmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Her yıl geri dönüşler aldıklarını ve sisteme eklemeler yaptıklarını vurgulayan Tekin, gelecek dönemde yapacakları yeniliklere ilişkin şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın normal dönemlerde eğitim öğretimlerine devam ederken eksik bıraktıklarını düşündüğümüz ve bu sınavlar yüzünden devam edemedikleri konular oluyordu. Çocukluklarını yaşayabilecekleri bir ortam, bireysel yeteneklerini geliştirebilecekleri ortam eksik kalıyordu. Okul başarılarını önemsediği için sanatsal, sosyal, sportif ve kültürel yönlerini açığa çıkaramıyorlardı. Biz çocuklarımızın bu yeteneklerini de geliştirmeyi arzu ediyoruz. ´Temel eğitimden orta öğretime geçiş sürecinde bu tür etkinliklerini kayıt altına alalım. Çocuğumuz ortaokula başladığı günden itibaren haftada iki saat gitar kursuna, tiyatro kursuna giderse veya spor kulübü bünyesinde spor yaparsa, bunları kayıt altına alalım, bunlar üzerinden katsayı hesap ederek, temel eğitimden orta öğretime geçerken kullanabilelim.´ demiştik. Bununla ilgili altyapı sürecimiz maalesef 15 Temmuz sebebiyle sekteye uğradı. Belki önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren ekleme yapılabilir."

Ülkenin sportif, kültürel ve sanatsal altyapısı güçlü çocuklara da ihtiyacı olduğunu kaydeden Tekin, "Bütün çocuklarımızın sadece test çözerek, okul başarılıyla övünen çocuklar olmasını istemiyoruz. Aynı zamanda her çocuğun ilgisine göre sosyalleşmesini, yeteneklerini geliştirmesini arzu ediyoruz. Bunu teşvik etmek için yerleştirmenin içine bunu da dahil edebilir miyiz, bunun için çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emel Demir - 7 yıl önce
Saçmalığın daniskası. Bütün çocuklar gitar ve tiyatroya mı gidebiliyor. Adaletsizlik tamamen.