TEOG 1. dönem soruları nasıl olacak? TEOG sınavına nasıl çalışmalıyım?

Milyonlarca öğrencinin gireceği TEOG 1. Dönem sınavına az bir zaman kaldı. Peki öğrenciler TEOG sınavına nasıl hazırlanmalı? TEOG sınavı zor mu olacak, kolay mı olacak? Sınav öncesinde TEOG'da başarılı olmak için tüyolara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TEOG 1. dönem soruları nasıl olacak? TEOG sınavına nasıl çalışmalıyım?
13 Kasım 2016 Pazar 16:00

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. Dönem sınavlarına sayılı günler kaldı. Milyonlarca öğrencinin daha iyi bir lise eğitimi için gireceği TEOG 1. Dönem sınavlarının nasıl olacağı merak ediliyor. Peki uzmanlar bu konuda ne diyor? 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak TEOG sınavlarına öğrenciler nasıl hazırlanmalı? İşte detaylar. 

TEOG sınavına nasıl hazırlanmalı?

TEOG sınavına günler kala öğrencilerin bol bol sour çözmesini öneren uzmanlar, özellikle eksik kalınan konuların tekrar edilmesini tavsiye ediyor. MEB tarafından öğrencilere sunulan TEOG kazanım testlerinin önemine vurgu yapan uzmanlar, öğrencilerin belirli bir plan çerçevesinde TEOG sınavlarına hazırlanmasını söylüyor.

Uzmanlar yoğun bir ders çalışması yerine önemli kilit konuları kısa kısa tekrar etmenin, bol bol egzersiz yapmanın, nefes egzersizleri ile beyni dinlendirmenin faydalı olacağını söyleyen uzmanlar, öğrencilerin öğretmenlerinden aldığı tüyolar üzerine daha çok gitmeleri gerektiğini belirtiyor.

Elbette tüm sınavlarda olduğu gibi TEOG sınavına girecek öğrencilerin beslenmesi çok büyük önem arz ediyor. Uzmanlar, sınava girecek öğrencilerin beslenmesine büyük önem vermesi gerektiğini dile getiriyor. 

Özellikle 1. dönem TEOG sınavlarında ve TEOG mazeret sınavında çıkan soruları deneme şeklinde çözmelerini, hatta mümkünse 2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci ve ikinci dönem TEOG sınavları, TEOG mazeret sınavlarında çıkan soruları da çözmelerini öneren uzmanlar, böylece çeşitli yayınlarla MEB soru tipinden uzaklaşan öğrencinin tekrar MEB soru tipine odaklanabileceğini belirtiyor. 

Peki TEOG soruları nasıl olacak?

Öğrencilerin özellikle merak ettiği konulardan biriside TEOG sınavında sorulacak soruların nasıl olacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan TEOG 1. ve 2. dönem sorularının zorluğuna bakıldığında, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Dönemi'nde yapılacak TEOG sınavının sorularınında aynı zorlukta yapılacağı tahmin ediliyor. Eleyici soruların sorulacağı tahmin edilirken, bu soruların çok fazla olmayacağı öngörülüyor. 

TEOG sınavına sistemli ve düzenli çalışan öğrencilerin, 23-24 Kasım 2016 tarihinde yapılacak TEOG 1. Dönem sınavında istedikleri puanı alabileceklerini ifade eden uzmanlar, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Buse - 8 yıl önce
Girecek herkese başarılar dilerim...