TEOG soruları ve cevapları EBA'da yayımlandı

23-24 Kasım 2016'da gerçekleştirilen TEOG 1. Dönem sınavlarının, EBA sistemi üzerinden soruları ve cevapları yayınlandı.

TEOG soruları ve cevapları EBA'da yayımlandı
24 Kasım 2016 Perşembe 17:01

Bugün sona eren TEOG birinci dönem sınavının ardından şimdi de sorular ve cevaplar için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi başladı. TEOG'da ikinci oturumun da sona ermesinin ardından şimdi gözler MEB'den gelecek açıklamaya çevrildi. Açıklamaya göre TEOG soru ve cevapları bugün saat 14:00'da açıklanacağı belirtilmişti ve TEOG soruları ve cevapları EBA sisteminde erişime açıldı.

EBA'da yayımlanan TEOG soru ve cevaplarını görebilmek için TIKLAYINIZ

İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ÖDSGM resmi internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.

Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığıyla 20 TL (KDV dahil) yatırılması gerekiyor.

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

TEOG SINAV SONUÇLARI

Bu yıl 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılan sınavın ardından sonuçların 13 Ocak Cuma günü, okulların kapanmasına bir hafta kala açıklanması bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.