37 akademisyenle ilgili yetkisizlik kararı

Savcılık, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine imzalarını atan 37 akademisyen ile ilgili başlatılan soruşturmada yetkisizlik kararı verdi.

37 akademisyenle ilgili yetkisizlik kararı
20 Ocak 2016 Çarşamba 22:30

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine imzalarını atan 37 akademisyen ile ilgili başlatılan soruşturmada yetkisizlik kararı verdi. Soruşturmayı yürüten Savcı Ömer Doğrusöz, "Her ne kadar şüpheliler hakkında atılı suçtan dolayı soruşturma başlatılmış ise de şüphelilerin imza attıkları bildirgeyle ilgili olarak yurdun çeşitli yerlerinde görev yapan tüm görevliler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturma başlatıldığı, eylemin İstanbul'da gerçekleştiği anlaşılmakta, Cumhuriyet Başsavcılığımızın yer itibarıyla yetkisizliğine, evrakın gereğinin takdir ve ifası için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine, C.M.K'nın 12 ve devamı maddeleri uyarınca karar verildi." açıklamasını yaptı. 

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz soruşturma evraklarının inceledikten sonra karar verip ve bu kararı şüphelilerin avukatlarına bildirdi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir'in çeşitli üniversitelerinde görev yapan 37 akademisyen ile ilgili, soruşturma başlatmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.