Ankara'da alt ve üst geçitler yenileniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Ankara'da yoğun trafiğin olduğu alt ve üst geçitler, yeniden elden geçirilerek sese ve kirlenmeye karşı daha dayanıklı hale getiriliyor.

Ankara'da alt ve üst geçitler yenileniyor
21 Şubat 2017 Salı 14:48

Ankara Büyükşehir Belediyesince, trafik yükünü önemli bir ölçüde rahatlatan alt ve üst geçitler yeniden elden geçirilerek daha kullanışlı ve estetik hale getiriliyor.

Bu amaçla Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) üzerinde bulunan Alparslan Türkeş Alt Geçidi ile Taurus AVM önünde yer alan Melikşah Köprüsü Altgeçidi’nde kompozit cephe kaplaması çalışması yapıldı.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri de Çiğdem Mahallesi’nin içinden geçen Malazgirt Bulvarı’nı çevreleyen duvarları, ses yalıtımı özellikleri olan kaplamalarla donattı.

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı yetkilileri, yoğun araç trafiğinden sürekli kirlenen alt geçitlerdeki saç kaplamaların yerine toz vr kir tutmayan, aleve dayanıklı, boya gerektirmeyen kompozit kaplamanın kullanıldığını, bu tür kaplamaların daha uzun ömürlü olduğunu ve ses yalıtım özelliği bulunduğunu belirttiler.

Yetkililer,bu tür kaplamalar sayesinde bakım masraflarının da azaltılması, ses kirliliğinin ortadan kaldırılması ve araç güzergahlarının daha estetik hale getirilmesinin amaçlandığını kaydettiler.

Uygulamanın diğer altgeçitlere de yapılması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.