Çanakkale'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha

Çanakkale'de sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından bir deprem daha yaşandı. Çanakkale Ayvacık ilçesinde saat 13.58'de 5.3 büyüklüğünde yeni bir deprem oldu. Deprem İzmir'de de hissedildi. Sabah saatlerinde de aynı yerde 5.5 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşanmıştı.

Çanakkale'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha
06 Şubat 2017 Pazartesi 15:16

Çanakkale sabah saatlerindeki depremlerden sonra aynı yerde 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

13:58'deki deprem 7 kilometre derinlikte meydana geldi.

SABAH SAATLERİNDE İKİ DEPREM DAHA MEYDANA GELMİŞTİ

Çanakkale Ayvacık'ta sabah 06:51'de 5.3, 07:17'de 4.2 ölçeğinde iki büyük deprem daha olmuş ve bazı köyler bu depremlerden etkilenmişti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstütüsü'nden alınan bilgiye göre bugün saat 06.51'de merkez üssü Ayvacık Gülpınar Köyü açıkları Ege Denizi olan, Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Çanakkale'nin dışında Muğla, Aydın, İzmir ve Bursa'da da hissedilen, yerin 6.1 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından, en büyüğü saat 07.17'de Richter ölçeğine göre 4.2 olmak üzere saat 10.31'e kadar 58 sarsıntı oldu.

Korku ve paniğe yolaçan depremde insanlar açık alanlara çıktı. Depremin yıkıcı etki yaptığı Ayvacık'ın Yukarıköy Köyü'nde bazı evler ve ahırlar yıkılırken, 4 kişi hafif yaralandı. Evlerin tek katlı olması sayesinde ciddi bir yaralanmanın olmadığı belirtilirken, ekipler başta Yukarıköy olmak üzere çevre yerleşimlerde çalışma başlattı.

Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez, "Yukarıköy 4 yaralı, 50'ye yakın hasarlı ev var. Diğer köylerden Çamköy'de 4 hasarlı ev, Babakale'de 1, Koyunevi'nde 1, Gülpınar'da 7, Kızılkeçeli'de 5, Tuzla'da 4, Balabanlı'da 2, Bademli'de 8 ve Ahmetçe'de 2 hasarlı ev" dedi.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA 

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, depremde ilk bilgilere göre can kaybı olmadığını, bazı köylerde boş olan bazı evlerin çatılarında hasar olabileceğini söyledi.

Vali Tavlı, "Ekipler gerekli araştırmaları yapıyorlar. Çok şükür can  kaybı gözükmüyor" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.