Demirtaş ABD'de Türkiye'yi suçladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Amerika'da Türkiye'yi suçladı. Amerika'nın Washington Eyaleti'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye'yi eleştirdi.

Demirtaş ABD'de Türkiye'yi suçladı
05 Aralık 2015 Cumartesi 00:07

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Amerika'da Türkiye'yi suçladı. Amerika'nın Washington Eyaleti'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye'yi eleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş düzenlediği basın toplantısında, Rusya ve İran'ın ağzı ile konuştu. Demirtaş, Türkiye'nin Suriye'de bulunan ve PKK gibi terör örgütü olan DAEŞ'e destek verdiğini söyledi. 

Terör örgütü PKK'ya terör örgütü demeyen HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin soruları üzerine Türkiye'nin DAEŞ terör örgütüne destek verdiğini iddia ederek, terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen mücadelede Türkiye'nin samimi olması gerektiğini, bunun sonrasında en etkili mücadelenin verileceğini ifade etti. 

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının, angajman kuralları dahilinde düşürülmesine rağmen Türkiye'yi suçladı. Demirtaş, Türk Hükümeti'nin, Suriye'de planlanan yeni düzende kendilerini hesaba katmadan karar almak istedikleri için uçağı düşürdüklerini iddia etti.

Demirtaş, "İyi bir politika yürütemiyorlar. Her halükarda biz gerilim taraftarı değiliz. Uçağın düşürülmemesi gerekirdi diye düşünüyoruz. Ben şahsen başbakan olsaydım, orada bana sorulsaydı 'Düşürmeyin' derdim. Evet sınırlarımızı ihlal etmiş, uyarın, kontrollü bir şekilde jetler onu sınırdan dışarıda çıkarabilir, ateş açıp düşürmeyecek şekilde uyarabilir, şu anda gereksiz veya Türkiye'ye kazandırmayacak yeni bir gerilim başlığımız oldu" yorumunda bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Baran - 9 yıl önce
Her kez işini ve misyonunun gereğini yapıyor