Deniz salyası (müsilaj) nedir? Neden oluşur?

MÜSİLAJ Nedir? Müsilaj NEDEN OLUŞUR? Marmara Denizi'nde etkili olan deniz salyası (müsilaj), deniz sıcaklığının yüksek olması ve denizin durgun olması nedeniyle etkinliğini artırıyor. Bu durum balıkçıların avlanmasını engellerken, denizdeki canlı çeşitliliğinin de azalmasına neden oluyor. Özellikle şubat ayından itibaren yoğunluğunu gözle görülür şekilde artıran müsilaj için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bir eylem planı hazırlanıyor. Peki, Marmara Denizi'ni esir alan müsilaj neden oluşuyor? MÜSİLAJ EYLEM PLANINDA NELER YER ALMALI?

Deniz salyası (müsilaj) nedir? Neden oluşur?
Kamusaati
Kamusaati
06 Haziran 2021 Pazar 12:58

Halk arasında deniz salyası olarak bilinen müsilaj,  son dönemde Marmara Deniz'ini tamam kaplamasıyla gündeme geldi. Bir doğa olayı olan müsilaj bu yıl neden bu kadar arttığı merak ediliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.