Diyarbakır Sur'dan acı haber: 2 şehit, 6 yaralı

Diyarbakır Sur ilçesinden acı haber geldi. Terör örgütü PKK'lı teröristlerin yola döşediği bombanın patlaması sonrası 1 astsubay ve 1 uzman çavuş şehit düştü. Olayda 6 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Diyarbakır Sur'dan acı haber: 2 şehit, 6 yaralı
27 Ocak 2016 Çarşamba 12:45

Terörle mücadele hız kesmeden devam ederken, üzücü haber Diyarbakır'ın Sur ilçesinden geldi. Terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı bombanın patlaması sonucunda 1 astsubay ve 1 uzman çavuş sehit oldu. Olayda patlamanın etkisiyle 6 güvenlik görevlisi de yaralandı. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terörle mücadele büyük bir titizlikle yürütülürken, ilçede sokağa çıkma yasağı genişletildi. Teröristlerin hendek kazdığı 5 mahalle ve 1 caddede de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Konu ile ilgili Diyarbakır Sur Kaymakamlığı yazılı bir açıklama yaptı. 


Kaymakamlık, "İlçemiz Sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir. Bu bakımdan kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına ilçemiz Suriçi'nde bulunan Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp Mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'nde 27 Ocak 2016 Çarşamba günü saat 11.30 itibariyle ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi can ve güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Milletimizin başı sağolsun.