Doğu'da kar yağışı hayatı felç etti

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışları hayatı felç etti. Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Erzurum'da 21, Ardahan'da 15, Kars'ta 6 ve Ağrı'da 3 santimetre ölçüldü.

Doğu'da kar yağışı hayatı felç etti
16 Ocak 2018 Salı 11:31

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Erzurum'da, öğle saatlerinde Kars, Ağrı ve Iğdır'da, akşam saatlerinden itibaren ise Erzincan'da aralıklı kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise Erzurum'da 21, Ardahan'da 15, Kars'ta 6 ve Ağrı'da 3 santimetre ölçüldü.

Erzurum'da etkili olan kar yağışı ile beyaza bürünen kent merkezinde Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri kar küreme çalışması yürüttü.

Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle 77 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Erzincan İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandığı belirtildi. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğü kaydedildi.

Tunceli'de ise 11 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kars'ta süren kar yağışı de hayatı olumsuz etkiledi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kağızman'da 5, Susuz'da 2, Arpaçay'da ise 1 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 50, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde ise 70 santimetre olarak ölçüldü. Karayolları, İl Özel İdaresine bağlı ekipler kar küreme çalışması başlattı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.