Dünya'nın en büyük 'canlı lale halısı' Sultanahmet Meydanı’nda

Dünyanın En Büyük Lale Halısı, Sultanahmet Meydanı'nda sergilenmeye başladı. Muhteşem bir görselliğin oluştuğu meydanda İstanbullular Dünya'da bir ilk olan Canlı Lale Halısı'nı 10 gün boyunca görebilecek.

Dünya'nın en büyük 'canlı lale halısı' Sultanahmet Meydanı’nda
20 Nisan 2017 Perşembe 14:34

Dünyanın En Büyük Lale Halısı, Sultanahmet Meydanı'nda İstanbulluların beğenisine sunuldu. Canlı laleler ile dokunması özelliğiyle de Dünya'da bir ilk olan 'lale halısı' İstanbul’un 564. Fetih Yıldönümüne ithafen, 564 bin Lale'den oluştu. 

1.453 m2'yi kaplayan Lale Halı'sının etrafını çevreleyen yeşil bantla birlikte kapladığı alan ise 1.731 m2. Sarı, beyaz, kırmızı ve mor lalerden oluşan halı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlara Daire Başkanlığı ekiplerince yapıldı. 

Dünyanın en büyük canlı lale halısı olma özelliğini taşıyan motif benzerlerinden farklı olarak 10 gün görselliğini koruyacak. 30 Nisan 2017 tarihine kadar sayısız etkinlik sergi, sempozyum, canlı performanslar ve görsel şölene sahne olacak Festival ve Laleye ilişkin her türlü bilgiye https://istanbulunlalesi.ibb.gov.tr/ adresinden erişilebilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.