Ergün Atalay'dan asgari ücret yorumu

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret için belirlenen bin 300 lirayla ilgili açıklamada bulundu. Atalay, "Bin 300 liraya 'çok, bununla batarız' demek, günahtır.'' dedi.

Ergün Atalay'dan asgari ücret yorumu
12 Aralık 2015 Cumartesi 15:53

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret için belirlenen bin 300 lira ile ilgili konuştu. Atalay, bin 300 liraya çok, bu fiyata batarız diyen işverenleri eleştirirken, bu miktarın açlık sınırında olan bir ücret olduğunu ve hükümet ile aynı görüşte olduklarını belirtti.

İşverenlerin bu sözlerine sitemde bulunan Türk-İş Genel Başkanı, bu parayı ödeyemeyen işverenlere yardım edilmesi gerektiğini vurguladı. Atalay, "Bin 300 liraya 'çok, bununla batarız' demek, günahtır. Açlık sınırında olan bir ücret, onun için bu konuda hükümetle aynı noktadayız. Hükümet ve işveren ortaklaşa bunu çıkartacağız.'' dedi.

Hükümetin taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi sözüne inandıklarını belirten Atalay konu hakkında açıklama bulundu. Meclisin bu konuda çalışmalara başladığını ifade eden Atalay, "Bununla ilgili sendikalar, üniversiteler, hükümet ortaklaşa bir komisyon kuracak. Bu komisyonun içinde taşeronlar adına iki temsilci olmasını isterim. Asıl işi kim yapıyor, girsin. Karayolları işçisi, asfalt atıyor, kar temizleme çalışması yapıyor. Asıl işe yardımcı olan işçiler de imkan olursa kadroya alınsın. Arada aracılar var. Sağlıkta, milli eğitimde müteahhidin biri 10 kişi çalıştırıyor. Bunların maliyeti devlete bin 900 lira. Diyorum ki 'bu maliyeti bize verin, bu paraya imza atalım, aradakini çıkartalım, devletin işçisi olsun, imkanı varsa alın kadroya, devletin şemsiyesi altına girsinler'. Bir daha devlet, taşeron metoduyla adam çalıştırmasın." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.