Fidye için kaçırılan çocuk kurtarıldı

Şanlıurfa'da sokakta oynarken 'fidye için' kaçırıldığı ifade edilen 5 yaşındaki Suriyeli çocuk polisin başarılı operasyonuyla kurtarıldı.

Fidye için kaçırılan çocuk kurtarıldı
14 Aralık 2015 Pazartesi 22:00

Şanlıurfa'da sokakta oynarken 'fidye için' kaçırıldığı ifade edilen 5 yaşındaki Suriyeli çocuk polisin başarılı operasyonuyla kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, 5 yaşındaki Muhammed Adnan Nüaymi, merkez Eyyübiye ilçesi Eyyüpkent Mahallesi'nde, sokakta oynadığı sırada yanına yaklaşan otomobildekiler tarafından kaçırıldı. Şüpheliler daha sonra çocuğun ailesini arayarak, 200 bin dolar istedi ve istedikleri paranın verilmemesi durumunda küçük çocuğu terör örgütü DAEŞ'e teslim edeceklerini söylediler.

Nüaymi ailesinin polise durumu bildirmesi üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, verilen bilgiler doğrultusunda Nüaymi ailesinin fırınında bir süre çalışan Amad A. ve çocuğun bindiği okul servisinin şoförü Musat E.'yi adreslerinde gözaltına aldı.

Amad A, ifadesinde her şeyi itiraf etti. Kaçırma olayını Musat E. ile planladıklarını itiraf eden Amad A. Nüaymi ailesinin maddi durumu iyi olduğu için fidye istediklerini söyledi.

Şüphelilerin ifadesi üzerine Eyyüpkent Mahallesi'nde bir adrese operasyon düzenleyerek Muhammed Adnan Nüaymi'yi kurtaran ekipler, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne götürdükleri çocuğu, babası Ali Nüaymi'ye teslim etti. Baba Nüaymi, polis ekiplerine teşekkür ederken gözyaşları içinde oğlunu kucakladı.




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.