İstanbul Valiliğinden 'sahte sosyal medya hesabı' uyarısı

İstanbul Valiliği, son zamanlarda valilik ve İstanbul Valisi Vasip Şahin adına açılan sahte sosyal medya hesaplarına karşı vatandaşları uyardı.

İstanbul Valiliğinden 'sahte sosyal medya hesabı' uyarısı
02 Ocak 2017 Pazartesi 17:53

İstanbul Valiliği, son zamanlarda valilik ve İstanbul Valisi Vasip Şahin adına açılan sahte sosyal medya hesaplarına karşı vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, son zamanlarda İstanbul Valiliği ve İstanbul Valisi Vasip Şahin adına açılan sahte sosyal medya hesapları üzerinden kişi ve kurumsal görseller kullanıldığı belirtildi.

Bu hesaplardan yapılan birtakım yanıltıcı paylaşımlarla vatandaşların yanlış bilgilendirildiğinin görüldüğü aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

''Son zamanlarda İstanbul Valiliği ve İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin adına açılan sahte sosyal medya hesapları üzerinden kişi ve kurumsal görseller kullanılarak yapılan bir takım yanıltıcı paylaşımlarla vatandaşlarımızın yanlış bilgilendirildiği görülmektedir.

Kurumsal hesaplar üzerinden hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan evrak, telefon numarası gibi bilgiler talep edilmemekte, bir takım vaatler içeren mesaj gönderimi ve paylaşımlar yapılmamaktadır.

Valiliğimizle ilgili haber, duyuru ve açıklamalar, resmi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından yapılmaktadır. Bu sebeple
http://www.istanbul.gov.tr internet adresi ile
@vasipsahin, @TC_istanbul twitter hesapları,
facebook.com/istanbulvaliligi, facebook.com/vasipsahin34 ve
instagram.com/tc_istanbul  sosyal medya hesapları dışında yapılan paylaşımlara vatandaşlarımız tarafından itibar edilmemesi önem arz etmektedir.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.