İstanbullular dikkat! Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara ve İzmir için hava durumu raporlarını paylaştı. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi genelinde aralıklı sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

İstanbullular dikkat! Meteoroloji uyardı
08 Şubat 2018 Perşembe 15:08

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden, İstanbul, Ankara ve İzmir hava durumuna ilişkin son bilgiler gelmeye devam ediyor. İstanbul'da bugünden itibaren başlayan yağışlı hava, Salı gününe kadar etkisini sürdürecek. Ankara'da ise, bugün yağışlı hava beklenirken Cuma ve Pazartesi günü hava parçalı bulutlu ve yağışsız olacak. İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bilecik, Kütahya, Uşak, Aydın, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin yağmurlu, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği bekleniyor. İzmir'de ise hafta başına kadar yağışlı hava hakim olacak.

Parçalı çok bulutlu havanın hakim olması beklenen Marmara Bölgesi'nin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede sıcaklıklar 2 ila 6 derece artacak. Parçalı çok bulutlu havanın hakim olacağı bölge genelinde aralıklı sağanak yağış bekleniyor. Bölgede, rüzgar güney ve güneybatı (lodos) yönlerinden kuvvetli (40-60 km/sa) esecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre, kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Orta ve Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda hafif kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte don olayı bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.