İşte Türkiye'nin en stresli meslekleri

Hacettepe Üniversitesi akademisyenleri, "Stresli Meslekler Araştırması" yaptı. Araştırma da en stresli meslekler ve en stressiz mesleklerin yanı sıra gelecek vadeden mesleklerde araştırıldı. Peki en stresli meslekler hangileri? Detaylar haberimizde.

İşte Türkiye'nin en stresli meslekleri
10 Şubat 2017 Cuma 21:33

Hayatımızın büyük kısmını, hatta ailemize ve evimize ayırdığımız zamandan neredeyse daha fazlasını işyerinde geçiririz. Zamanımızın çoğunu ayırdığımız iş hayatında mutlu olmak istememiz bu sebepten önemlidir. Her işin kendine göre bir stresi var elbette ama bazı meslek dalları diğerlerine oranla daha fazla stres oluşturuyor. İşte onlardan bazıları belli oldu...

ABD'de insan kaynakları sektöründe faaliyet gösteren "CareerCast" adlı kuruluşun stresli meslekler araştırmasından yola çıkan Hacettepe Üniversitesi akademisyenleri, "Stresli Meslekler Araştırması" yaptı.

Araştırmada, Ankara'da 108'i erkek, 82'si kadın farklı mesleklerden toplam 190 kamu personeli örneklem olarak seçildi. Araştırma kapsamında katımcılara "en stresli", "en stressiz" ve "gelecek vadeden" meslekler soruldu.

İŞTE EN STRESLİ MESLEKLER

Katılımcılar, askerlik, polislik, gazetecilik, canlı yayın sunuculuğu, borsacılık, pilotluk, madencilik ve milletvekilliğini Türkiye'nin en stresli meslekleri olarak öne çıktı.

EN STRESSİZ MESLEKLER

Katılımcılar, diyetisyenlik, sosyal hizmet uzmanlığı, psikologluk, avukatlık ve zihinsel engelli öğretmenliğini de en stressiz meslekler olarak sıraladı.

GELECEK VADEDEN MESLEKLER

Veri analistliği, bilişim teknolojileri, kariyer planlama, siber suçlar ve yeni tarım teknikleri uzmanlıklarının ise gelecek vadeden meslekler olarak görüldü.

ABD'DEKİ ARAŞTIRMAYLA YAKIN SONUÇLARA ULAŞILDI

Araştırmanın Koordinatörü Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Işıkhan, AA muhabirine araştırmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Işıkhan, yaptıkları araştırmada ABD'deki Careercast.com'un araştırmasına yakın sonuçlara ulaştıklarını belirterek, askerlik, polislik, gazetecilik, canlı yayın sunuculuğu ve pilotluğun dünyanın her yerinde stresli meslekler olduğuna dikkati çekti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.