Kara kış yurdu etkisi altına aldı! Meteoroloji uyardı

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı hava Türkiye genelinde etkili oluyor. Yurt genelinde kendini hissettiren kara kış ile bir çok il beyaza büründü. Meteoroloji bazı illere çok önemli uyarılarda bulundu.

Kara kış yurdu etkisi altına aldı! Meteoroloji uyardı
25 Ocak 2018 Perşembe 14:43

Ülke genelinde pek çok ilde bu kışın en soğuk günleri yaşanıyor. Fırtına, sağanak yağış ve karın etkili olduğu Türkiye’de kuvvetli soğuk havanın hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceği belirtiliyor. Yurt genelinde kendini hissettiren kara kış ile bir çok il beyaza büründü. Meteoroloji bazı illere çok önemli uyarılarda bulundu.

Tüm yurdu etkisi altına alan yağışlar ve soğuk hava beraberinde kar yağışınıda getirdi. Kar yağışlarının etkili olduğu ve soğuk havanın hafta sonundan sonra yerini sıcak havaya bırakılacağı belirtildi.

Marmara Bölgesi'nin doğusu ile İstanbul'un hafif karla karışık yağmur ile kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul ve doğusunun hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi beklenen bölgede, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerinden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi öngörülüyor. Vatandaşların, bölge genelinde zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklenen rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen hava raporlarına göre; ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Afyonkarahisar, Kastamonu, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Elazığ, Şırnak ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağmur, Konya, Karaman, Niğde, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bitlis, Hakkari ve Muş çevrelerinde yoğun kar şeklinde olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde bu gece ve yarın gece yer yer hafif zirai don riski olduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.