Kızılırmak son 5 yılın zirvesinde

Sivas'ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ'ın güney yamaçlarından doğan ve Bafra Burnu'ndan Karadeniz'e dökülen Kızılırmak'ta, eriyen karın etkisiyle son 5 yılın en yüksek su seviyesi ölçüldü.

Kızılırmak son 5 yılın zirvesinde
11 Mart 2016 Cuma 13:40

Sivas'ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ'ın güney yamaçlarından doğan ve Bafra Burnu'ndan Karadeniz'e dökülen Kızılırmak'ta, eriyen karların etkisiyle son 5 yılın en yüksek su seviyesine ulaşıldı.

Yaz kuraklığı döneminde kimi bölümlerinde bir kıyısından diğer kıyısına yürüyerek geçebilmenin mümkün olduğu Kızılırmak'ta, eriyen karların etkisiyle su seviyesi arttı.

Bahar aylarında en yüksek su seviyesinin ölçüldüğü Kızılırmak'ta bu yıl yoğun kar yağışı nedeniyle son 5 yılın en yüksek su seviyesi ölçüldü.






Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan - 8 yıl önce
Maşallah... bereketli olur inşallah