Meteoroloji'den 16 ile yağış uyarısı

Yarın Ramazan ayına girilecekken Meteoroloji 16 il için yağış uyarısı yaptı. Tahminlere göre Bitlis, Muş, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Erzurum ve Diyarbakır'da da aralıklı sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den 16 ile yağış uyarısı
26 Mayıs 2017 Cuma 10:54

Meteorolojinin tahminlerine göre 16 ilde Ramazan Ayı yağış ile başlayacak. Tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Bitlis ve Muş çevreleri ile Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken yurt genelindeki hava mevsim normallerinde devam edecek. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede yarın sabaha kadar havanın parçalı bulutlu, öğle saatlerine doğru yer yer sağanak yağışlı geçmesi beklendiği bildirildi. 

Hava sıcaklıkları bu bölgede 1-2 derece yükseleceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise hafif ve zaman zaman orta kuvvetli esecek. Sağanak yağışlarla birlikte bölgede yer yer dolunun da etkili olması bekleniyor.

Sağanak ve dolunun oluşturabileceği muhtemel risklere karşı da önlem alınması istendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözüm - 7 yıl önce
Ramazan rahmeti ve bereketi ile berberaber geliyor