Meteoroloji'den 5 ile kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 ilde beklenen gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış için yazılı uyarıda bulundu. Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'de...

Meteoroloji'den 5 ile kuvvetli sağanak uyarısı
15 Mart 2018 Perşembe 14:51

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışlar nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'de bu akşam ve gece saatlerinde gök gürültülü kuvvetli sağanak bekleniyor.

Yazılı açıklamaya göre, öğleden sonra Antalya'nın doğu kesimlerinde etkisini artıracak gök gürültülü sağanağın özellikle 15.00-21.00 saatleri arasında Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz'in doğusunda öğleden sonra etkisini artıracak gök gürültülü sağanağın akşam ve özellikle gece saatlerinde Osmaniye çevrelerinde, Adana'nın Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan ilçelerinde, Kahramanmaraş'ın Göksun, Andırın ve Afşin, Hatay'ın Erzin, Dörtyol, Hassa, Payas, Arsuz, İskenderun ve Samandağı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.