Meteoroloji'den yoğun kar yağışı ve sağanak uyarısı

İstanbul'da beklenen kar yağışı belli bölgelerde başladı. Meteoroloji'den yayınlanan son dakika hava durumu verilerine göre kar yağışı tüm yurdu etkisi altına alacak. Meteoroloji ayrıca, 13 il için de uyarılarda bulundu. İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve diğer illerin son hava durumu raporu haberimizde.

Meteoroloji'den yoğun kar yağışı ve sağanak uyarısı
24 Ocak 2018 Çarşamba 14:12

Meteoroloji'den hava durumuna ilişkin son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ila 6 derece arasında azalması bekleniyor.

İstanbul'da beklenen kar yağışı sabah erken saatlerde kendisini gösterdi. Kar yağışı özellikle Anadolu yakasında ve yüksek kesimlerde etkili oluyor. Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı Marmara  Bölgesi'nin doğusunun, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin  ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan son verilere göre Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Antalya çevreleri, Isparta'nın doğu kesimleri ile Muğla'nın Marmaris, Fethiye ve Dalaman ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ayrıca Meteoroloji 13 il için de uyarılarda bulundu. Kuvvetli sağanak yağışlar ve kar yağışları için yapılan uyarılarda 13 il için dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre; Mardin, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde kuvvvetli yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Öte yandan; Adana, Mersin, Konya, Karaman, Niğde, Erzurum ve Muş çevrelerinde kuvvetli kar yağışlarının görüleceği belirtildi.

Niğde'de yoğun kar yağışı bakleniyor

Bu akşam saatlerinde Niğde çevrelerinde başlayacak olan kar yağışının kuvvetli (10-20 cm), güney ilçelerinde (Çamardı, Ulukışla) yoğun (20-50 cm) olması beklendiğinden, İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan karayolunda yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Karaman'da yoğun kar yağışı
    
Karaman çevrelerinde görülecek olan kar yağışının gece saatlerinden sonra etkisini artırarak il genelinde yoğun (20-50 cm) olması beklendiğinden, başta İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan karayolunda yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Konya'da yoğun kar yağışı

Konya çevrelerinde halen devam etmekte olan hafif kar yağışının gece saatlerinden sonra etkisini artırarak il genelinde yoğun (20-50 cm) olması beklendiğinden, başta İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan karayollarında yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Adana ve Mersin'de yoğun kar yağışı

Bu akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de görülecek olan yağışların, bu gece ve yarın (Perşembe) Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Çamlıyayla, Gülnar, Mut) ile Adana'nın kuzey ilçelerinde (Pozantı, Aladağ, Karaisalı, Feke) yoğun kar (50 cm ve civarı) yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Muş'ta yoğun kar yağışı

Muş çevrelerinde görülecek olan kar yağışının bu gece saatlerinden sonra etkisini artırarak il genelinde yoğun (20-50 cm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Erzurum'da kuvvetli kar yağışı

Erzurum çevrelerinde görülecek olan kar yağışının bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın (Perşembe) il genelinde kuvvetli (10-20 cm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Tunceli'de kuvvetli yağış

Tunceli çevrelerinde görülecek olan yağışların, bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak il merkezinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur (21-50 kg/metrekare), 1200 m. üzeri rakımlı kesimlerinde yoğun kar (20-50 cm) yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bingöl'de sağanak yağış

Bingöl çevrelerinde görülecek olan yağışların, bu akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak il merkezinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur (21-50 kg/metrekare), 1200 m. üzeri rakımlı kesimlerinde yoğun kar (20-50 cm) yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Elazığ'da sağanak yağış

Elazığ çevrelerinde görülecek olan yağışların, bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak il merkezinde kuvvetli yağmur (21-50 kg/metrekare), 1200 m. üzeri rakımlı kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20-50 cm) yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Diyarbakır'da sağanak yağış

Diyarbakır çevrelerinde görülecek olan yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın (Perşembe) il genelinde kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 kg/metrekare) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Batmanda sağanak yağış

Batman çevrelerinde görülecek olan yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın (Perşembe) il genelinde kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 kg/metrekare) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Mardin'de sağanak yağış

Mardin çevrelerinde görülecek olan yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın (Perşembe) il genelinde kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 kg/metrekare) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.