Minibüslere, dolmuşlara ve taksilere panik butonu geliyor

Minibüs ve taksilere panik butonu ve kamera yerleştiriliyor. Güvenliği sağlamak için takılan kameralarla araçlar 7 gün 24 saat izlenecek. Uygulama İstanbul'da hayata geçilecek.

Minibüslere, dolmuşlara ve taksilere panik butonu geliyor
21 Nisan 2017 Cuma 09:47

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında tüm minibüs ve taksi dolmuşlara panik butonu takılıyor. Minibüs ya da taksi dolmuşlarda tacize ya da şiddete maruz kalan yolcu artık panik butonuna basabilecek. Sisteme gelen uyarı anında Toplu Ulaşım Merkezi'ne ulaşacak. Olay en yakın polis ekiplerine bildirilecek.

Kör nokta kalmayacak şekilde kameralarda yerleştirilerek araçlar 7 gün 24 saat izlemeye tabi tutulacak. Güvenlik başta olsa da tek amaç bu değil. Bu proje ile güzergah ve konum takibi yapılması, toplu ulaşımın denetlenmesi, hız takibi ile kaza riskinin düşürülmesi amaçlanıyor. 

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.