MİT tırları soruşturmasında 2 general ve 1 albay tutuklandı

MİT'e ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında tutuklanma talebi ile mahkemeye sevkedilen 2 general ve 1 albay hakkında tutuklama kararı çıktı.

MİT tırları soruşturmasında 2 general ve 1 albay tutuklandı
30 Kasım 2015 Pazartesi 00:32

MİT'e ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında tutuklanma talebi ile mahkemeye sevkedilen 2 general ve 1 albay hakkında tutuklama kararı çıktı.

Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırlarının durdurulması kapsamında yürütülen soruşturmada sıçak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafıdan yürütülen soruşturmada, 3 subay tutuklanma talebi ile mahkemeye sevkedilmişti.

Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan, Tümgeneral İbrahim Aydın, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu tutuklanma talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevkedilmişti. 

Başsavcıvekili Fidan 3 subayı tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevketti.

Savcıvekili Fidan,Tuğgeneral Hamza Celeboğlu'nun 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçlarından, Tümgeneral İbrahim Aydın ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu'nun ise 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama' suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevketmişti.

Tutuklama kararı çıktı.

Adliyeye sevkedilen İbrahim Aydın, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu hakkında tutuklama kararı çıktı.


Etiketler; #MİT tırları
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Funda - 9 yıl önce
E biraz geç olmadı mı?