Öğrencilerine akrep yedirdiği iddia edilen öğretmene soruşturma

Öğrencilerine sobanın üzerinde akrep kızartıp yedirdiği, daha önce de solucan yedirmeyi denediği iddia edilen öğretmenle ilgili şikayetler üzerine Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma başlatıldı.

Öğrencilerine akrep yedirdiği iddia edilen öğretmene soruşturma
02 Aralık 2016 Cuma 17:28

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerine sobanın üzerinde akrep kızartıp yedirdiği, daha önce de solucan yedirmeyi denediği iddia edilen sınıf öğretmeniyle ilgili şikayetler üzerine soruşturma başlattı.

Merkez Onikişubat ilçesine bağlı kırsal bölgede bulunan Dereboğazı Mahallesi'ndeki Yenioba Şehit Mustafa El İlkokulu'nda öğrenim gören bazı öğrenciler, sınıf öğretmeni Durdu A'nın okul bahçesinde buldukları akrebi sobanın üzerinde kızartarak kendilerine yedirdiğini ailelerine anlattı.

Bunun üzerine aileler, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek öğretmenden şikayetçi oldu. İddialar üzerine görevlendirilen müfettişler, öğrencileri ve öğretmeni dinleyerek rapor hazırladı.

Öğrencilerden bazıları, müfettişlere öğretmenin okulda buldukları akrebi 4 öğrenciye yedirdiğini daha önce de solucan yedirmeyi denediğini iddia etti.

"ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ"

Okulun müdür yetkili sınıf öğretmeni Mustafa İspir de, derste olduğu için iddia edilen olayı görmediğini savunarak, "Okula gelen bazı velilerden duydum. Bölge, akrep ve yılanın çok olduğu bir bölge. İddiaları öğretmene sordum ve kendisi akrebi öldürdüğünü söyledi" dedi.

Öğrencilere akrep yedirdiği öne sürülen öğretmen Durdu A. ise iddialarla ilgili bir açıklama yapmayacağını, gerekli açıklamayı ilgili yerlere yapacağını belirterek Hayat Bilgisi dersinde öğrencilere akrebin özelliğini anlattığını, konunun bundan ibaret olduğunu öne sürdü.

Olaya tepki gösteren bazı aileler ise soruşturmanın bir an evvel tamamlanmasını talep etti.

İNCELEME SÜRÜYOR

İl Mili Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt da olayın kendilerine intikal ettirilmesinin ardından soruşturma başlattıklarını, teftiş kurulu başkanı ve başkan yardımcısını konuyla ilgili görevlendirdiklerini belirtti.

İnceleme ve araştırmanın sürdüğünü anlatan Akkurt, şunları söyledi:

"Eğer konu iddia edildiği gibi somut bulunursa zaten resmi anlamda üzerimize düşen bütün işleri yapacağız ama genel anlamda görüntü, öğrencilerden ziyade kişiyle ilgili böyle bir süreç iddiasına doğru gidiyor. İspat edildiğinde konuyla ilgili olarak resmi anlamda bütün iş ve işlemlerin müdürlüğümüz tarafından yapılacağını kamuoyuna saygı ile duyururum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.