Soylu: ''Hedefimiz işsizlik oranını yüzde 5'e indirmek''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2023 yılında hedeflerinin işşizlik oranını yüzde 5'e indirmek olduğunu söyledi.

Soylu: ''Hedefimiz işsizlik oranını yüzde 5'e indirmek''
24 Aralık 2015 Perşembe 00:13

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2023 yılında hedeflerinin işşizlik oranını yüzde 5'e indirmek olduğunu söyledi. JW Marriott Otel'de düzenlenen 11. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2023 yılında işsizlik oranının yüzde 5'e indirilmesini, istihdam oranının da yüzde 55'e yükseltilmesini hedef olarak belirlediklerini ifade etti. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu 11. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda istihdam politikasının ele alınacağını ifade etti. Soylu, tarım dışı sektörler için kayıt dışı istihdam oranının yüzde 15'in altına indirilmesinin temel hedeflerinden birisi olduğunu sözlerine ekledi. Ülkede Eylül 2015 ayı itibariyle işşizlik oranının 10.3 olduğunu ifade eden Soylu, geçen sene bu oranın 10.5 olduğuna dikkat çekti. İşşizlik oranının kademe kademe geriye gittiğini söyleyen Soylu, işsizlik oranının azalması için ciddi mesafeler kaydetmeleri gerektiği sözlerine ekledi.

"2023 yılında işsizlik oranının yüzde 5'e indirilmesini, istihdam oranının yüzde 55'e yükseltilmesini, tarım dışı sektörler için kayıt dışı istihdam oranının ise yüzde 15'in altına indirilmesini temel hedeflerimiz olarak belirledik. İşsizlik bugün özellikle 2008-2009'daki küresel kriz sonrasından küresel olarak ciddi bir sorun olarak karşımızda duruyor. Dış ticaret rakamlarında iyileşmeler olmasına rağmen istihdam rakamları tüm ülkelerde maalesef aynı hızda ilerleyemiyor. Yani işsizlik artarken hızlı, azalırken yavaş bir rakamsal büyüklük olarak ortada duruyor. Ülkemizde eylül 2015 itibariyle işsizlik oranı 10,3'tür. Bir önceki yıl bu rakam 10,5'ti. Kademe kademe aşağıya çekiliyor ama almamız gereken ciddi bir mesafe olduğunu biliyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
İnşAllah. Allah yar ve yardımcınız olsun.