TSK'dan 'hacker' hamlesi!

Son zamanlarda Türkiye'ye yönelik siber saldırıların artması üzerine harekete geçen HAVELSAN, hacker yetiştirecek.

TSK'dan 'hacker' hamlesi!
30 Mayıs 2016 Pazartesi 12:55

Son zamanda Türkiye'ye yönelik siber saldırıların artması TSK'yı harekete geçirdi. HAVELSAN hacker yetiştirecek.

Türkiye'de 20 bin siber güvenlik uzmanı açığı bulunuyor. Bu durumun önüne geçmek için kolları sıvayan Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN), Türkiye'nin siber güvenlik uzmanı açığını kapatmak için çalışmlara bakladı. Şirket, siber güvenlik alanında Türkiye'nin güvenliğine yaptığı katkının yanı sıra bu alandaki insan kaynağı yetiştirilmesinde de sorumluluk üstlenecek.

Siber güvenlik ihtiyacından yola çıkarak savunma, bilişim, siber güvenlik gibi birçok yeni teknoloji alanındaki uzmanlığını gençlere aktarmaya hazırlanan HAVELSAN, güvenlik ve yazılım konusunda ilk kez yaz okulları açmayı planlıyor. Yaz okullarından ilerleyen dönemlerde birçok alanda öğrenciler yararlanabililecek.

Plana göre; Genç mühendis adaylarının bilişim sektöründe doğru bir kariyer başlangıcı yapmaları için HAVELSAN Akademi Yazılım Mühendisliği ve Siber Güvenlik Yaz Okulları faaliyete geçirilecek. Bu okullarla öğrencilere gördükleri teorik bilginin sektördeki yansımalarıyla tanışma fırsatı sunulacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.