Ankara'daki terör saldırısı soruşturmasında 4 kişi tutuklandı

Ankara'da 102 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili soruştumada mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme kalan 2 kişiyi ise serbest bıraktı.

Ankara'daki terör saldırısı soruşturmasında 4 kişi tutuklandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Ankara'da 10 Ekim Cumartesi günü Tren Garı Meydanı'nda yaşanan terör saldırısında 102 kişi yaşamını yitirmişti. 102 kişininin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısı soruşturmasında göz altına alınan 11 kişi sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne getirilmişti.

Savcılık, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 82/1. maddesindeki, 'tasarlayarak, bombalama suretiyle kasten öldürme' ve 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs' suçlarından tutuklamaya sevk ettikleri ifade edildi. Ayrıca Savcılık tarafından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne 9 şüpheli hakkında da yokluğunda tutuklama kararı talep edildi.

3 savcı tarafından yapılan ve yaklaşık 7 saat süren sorgular sonucunda, 6 kişi tutuklanma talebiyle savcılık tarafından mahkemeye sevkedildi. 4 kişi savcılıktan serbest bırakıldı, bir kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 4 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme kalan 2 kişiyi ise serbest bıraktı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.