Başbakan Davutoğlu: Operasyonlar devam edecek !

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı televizyon programında terörle mücadele konusunda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, PKK'nın açıkladığı sözde eylemsizlik kararı üzerine son silahlar bırakılana kadar operasyonların süreceğini söyledi.

 Başbakan Davutoğlu: Operasyonlar devam edecek !
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Başbakan Davutoğlu katıldığı A Haber, ATV ortak yayınında terör ile mücadele kapsamında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, PKK'nın açıkladığı 'sözde eylemsizlik kararı' üzerine son silahlar bırakılana kadar operasyonların süreceğini söyledi.

Terörle mücadele konusunda konuşan Davutoğlu, ilk hedeflerinin Kuzey Irak'a yapılan operasyonlar olduğunu ve bu operasyonlarda 3 gün içerisinde 458 hedefin vurulduğunu ifade etti. Kamu düzenini her yerde muhafaza edeceklerini ve bunun seçim öncesinde de seçim sonrasında da devam edeceğini söyledi. PKK'nın eylemsizlik kararını açıklaması üzerine, Başbakan, hendek kazmanında duracağını, silahlarında duracağını ve son silah bırakılana kadar operasyonların süreceğini söyledi.

Davutoğlu, devletin ve hükümetin terörle mücadele kapsamında tutumunun açık olduğunu, Türkiye sınırları içerisinde emniyet güçleri dışında kimsenin silah barındırma hakkının olamayacağını söyledi. Başbakan, Kamu düzenini her yerde sağlayacaklarını, hiçkimsenin geçici bir aldatmanın peşinde olmaması gerektiğini ifade etti.

Başbakan, güvenlik birimlerinin operasyonları sırasında hiçbir sivil kaybın olmadığını, yüzlerce kaybın PKK’nın mayınları yüzünden olduğunu söyledi. 

Davutoğlu bazı HDP'li milletvekillerinin terör örgütüne sırtımızı dayadık ifadeleri hakkında, 'Terör örgütüne sırtımızı dayadık diyenler şimdi eylemsizlik konusunda tartışamaz. Bir gün ateşkes diyorlar, ama böyle bir dil olmaz. Biz ateşkes demeyiz. Teröristlerle, güvenlik güçlerimiz arasında eşitlik olamaz.' cümlelerini dile getirdi.

Başbakan, 'Silahlı mücadele denilen yöntem bitmiştir, böyle bir yöntemin karşılığı kalmamıştır. Her türlü silahı teslim ediyoruz. Hiç bir terörist artık Türkiye topraklarında barınmayacak. Türkiye topraklarından çekiliyoruz.' şeklinde açıklama yapıldıktan sonra nasıl bir sürecin oluşacağını konuşabileceklerini söyledi. 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.