Bingöl\'de \'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi\'

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 04-18 Kasım 2015 tarihleri arasında bazı bölgeler “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildi.

Bingöl\'de \'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi\'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Bingöl ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başladığı belirtildi. Bu eylemler neticesinde vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı, günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşların büyük mağduriyet yaşadıkları vurgulandı.

Açıklamada, "Öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır.“ ifadelerine yer verildi.


Açıklamada,  

Merkeze bağlı Ortaçanak, Hasar Yaylası, Hasar Tepe Bölgesi

Adaklı ilçesine bağlı Aysaklı-Maltepe Vadisi ve Aktaş-Çatmaoluk

Genç ilçesine bağlı Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman, Şekeran

Karlıova ilçesine bağlı Hasanova ve Hışhışak Deresi

Solhan ilçesine bağlı Yenibaşak-Doğuyeli

Yayladere ilçesine bağlı Horivanik-Tahkim Deresi (Pohus Vadisi)

Bölgelerinin 04-18 Kasım 2015 tarihleri arasında “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildiği ve yukarıda belirtilen bölgelere girişin yasaklandığı duyuruldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.