Davutoğlu: Gerekirse PYD'yi vururuz

Başbakan Davutoğlu, PYD'ye yapılan silah yardımının, Türkiye'ye yönelik herhangi bir şekilde tehdit halini aldığı bir durum olursa tereddüt etmeyeceklerini ve PYD'yi vuracaklarını ifade etti.

Davutoğlu: Gerekirse PYD'yi vururuz
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı televizyon programında PYD'ye yapılan 50 ton silah yardımı hakkında sert açıklamalar yaptı. ABD'nin yaptığı bu yardım hakkında Davutoğlu, 'PYD'ye yapılan silah yardımı, herhangi bir şekilde Türkiye'ye yönelik tehdit halini alırsa bir an dahi tereddüt etmeyiz.' ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin güvenliği ne gerektiriyorsa onu yapacaklarını, gerekirse PYD'yi vurabileceklerini ifade etti. Yapılan bu silah yardımlarının Türkiye'ye tehtit unsuru taşıması halini alırsa tereddüt dahi etmeyeceklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

' PYD'yi masum olduğu için vurmamış değiliz, gerekirse vururuz, Türkiye'nin güvenliği ne gerektirirse onu yaparız. ABD büyükelçisi dün çağırılıp mesajımız iletildi. Şimdi Amerikalılara da verdiğimiz mesaj çok açıktır. Amerikalılara ve bütün müttefiklere ve Rusya'ya, PYD'ye yapılan silah yardımı, herhangi bir şekilde Türkiye'ye yönelik tehdit halini alırsa ve PYD de PKK gibi sızmalarla veya silah aktarımıyla Türkiye'ye zarar vermeye başlarsa bir an dahi tereddüt etmeyiz. Eğer PYD Irak'a geçerek Irak üzerinden Türkiye’ye girmek suretiyle bir şeye kalkışırsa, yine tereddüt etmeyiz. Eğer Irak'a geçerek Irak üzerinden Türkiye'ye girmeye çalışırsa bunun için de gerekeni yaparız.Samimilerse çok kolay, bırakacaklar silahlarını. O zaman PYD'yi başka bir denkleme alırız. Ama PYD, PKK ile bu kadar iç içeyken ve PKK Türkiye’ye saldırırken, bakın Türkiye’de terör yaparak demiyorum, Türkiye’ye saldırırken, müttefik bir ülkenin ya da dost ve komşu bir ülkenin Rusya gibi PYD'ye verdiği silahları kimse meşru kılamaz. Eğer meşru kılınması gereken bir şey varsa o zaman PYD'ye yardım edilmesin, Özgür Suriye Ordusu'na yardım edilsin, Özgür Suriye Ordusu içindeki Kürt tugaylarına, taburlarına yardım edilsin. Onlar gelsinler. Türkiye'ye saldırmayan müzahir bir yapı olarak yanımızda, başımızda bulunsunlar ama kimse ikili bir oyuna kalkışmasın. Kimse Türkiye'yi bu yolla içeride ve dışarıda tedirgin ederek, Türkiye'nin istikrarını tehdit altına alabileceğini düşünmesin. '

 

 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.