Eski Başbakan Yardımcısı Pakdemirli ağır yaralandı

23 Haziran 1991 - 20 Kasım 1991 tarihleri arasında Başbakan Yardımcılığı yapmış Ekrem Pakdemirli, başına aldığı darbe sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Eski Başbakan Yardımcısı Pakdemirli ağır yaralandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

ANAP partisi döneminde Başbakan Yardımcılığı yapmış Ekrem Pakdemirli, başına aldığı darbe sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

76 yaşındaki Ekrem Pakdemirli, Akhisarlı zeytincilerle kendi tasarlayıp ürettiği zeytin toplama aparatının tanıtımı için bir arayla gelmişti. Saat 15.30 sıralarında, traktörün arkasına taktığı aparatın tanıtımını yaptığı sırada kafasına traktörün bom denilen kaldıracı aparatı sert bir şekilde çarptı. Çarpmanın etkisiyle bayılan Pakdemirli, heme 112 ekiplerince ambulansla Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne getirlidi. Edinilen bilgiye göre Eski Başbakan Yardımcısı  hemen ameliyata alındı. Haberi duyan Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Ekrem Pakdemirli'nin sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

23 Haziran 1991 - 20 Kasım 1991 tarihleri arasında 48. Hükümet'te Başbakan Yardımcılığı görevi yapan 76 yaşındaki Ekrem Pakdemirli lisan eğitimini ODTÜ Makine Mühendisliği'nde okudu. Yüksek Lisans eğitimini'de aynı bölümde tamamladı. Doktora eğitimini Londra Imperial College Üniversitesi'nde tamamladı. Pakdemirli, DPT Müsteşar Yardımcılığı, 9 Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Başbakanlık Baş Danışmanlığı, Büyükelçilik, XVIII., XIX., XX. ve XXI. Dönem Manisa Milletvekili ile Ulaştırma, Maliye ve Gümrük, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini yaptı.Ekrem Pakdemirli, evli ve beş çocuk babasıdır. 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.