YÖK, İhtisaslaşacak pilot üniversiteleri belirledi

YÖK, pilot üniversiteleri belirledi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç tarafından yapılan açıklamada "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşması Projesi" sürecinde pilot üniversitelerin belirlendiği kaydedildi. İşte detaylar...

YÖK, İhtisaslaşacak pilot üniversiteleri belirledi
17 Mayıs 2017 Çarşamba 15:45

İhtisaslaşacak pilot üniversiteler belirlendi. YÖK "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşması Projesi" sürecinde pilot üniversiteleri belirledi. İşte detaylar...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşması Projesi" sürecinde pilot üniversitelerin belirlendiğini açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Saraç, "Yeni YÖK" olarak koydukları hedeflerden birinin üniversitelerde ihtisaslaşma olduğunu hatırlattı.

Bu bağlamda başlattıkları "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşması Projesi" sürecinde pilot üniversitelerin belirlendiğini, çalışmaların sürdüğünü kaydeden Saraç, şu bilgileri paylaştı:

"İhtisaslaşma süreci ile ilgili kamuoyuna beyan ettiğimiz gibi ikinci projemiz ise araştırma üniversiteleri projesidir. Dün akşam YÖK'te, araştırma üniversiteleri projemizin ön değerlendirme sonrasında ikinci aşamada değerlendirilecek 25 üniversitemizin rektörleriyle toplandık ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Bundan sonraki aşama, bu 25 üniversitenin öz değerlendirme raporlarının, hedeflerinin ve buna yönelik projelerinin YÖK'e sunulması ve takibinde uygun bulunan üniversite rektörleri ile yapılacak mülakat değerlendirmesidir. Bu projemizi de inşallah en kısa süre içerisinde tamamlayacağız."

İşte YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın konuya ilişkin paylaşımları:

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.