Bakanlık sanatçıları çevre için bir araya getirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre farkındalığının arttırılması için “Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması” düzenliyor. Yarışmaya katılan kısa filmlerin değerlendirmesini 5 kişiden oluşan jüri heyeti yapacak. Jüride Yeşilçam’ın ünlü yıldızlarından Ediz Hun, Diriliş Ertuğrul dizisi ekibinden Engin Altan Düzyatan ve Esra Bilgiç, Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan yer alacak.

Bakanlık sanatçıları çevre için bir araya getirdi
18 Şubat 2017 Cumartesi 14:47

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre farkındalığının arttırılması için “Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması” düzenliyor. Yarışmaya katılan kısa filmlerin değerlendirmesini 5 kişiden oluşan jüri heyeti yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfının üniversiteli gençler arasında çevre farkındalığının artması ve genç yeteneklerin sinema sektörüne katılımının sağlanması için başlattığı yarışmanın jüri heyeti belli oldu.

Diriliş Ertuğrul Ekibi de Yeşilbakış’ta

Jüride Yeşilçam’ın ünlü yıldızlarından Ediz Hun, Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan ile birlikte, Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, Esra Bilgiç yer alacak.

Başvuruların başladığı yarışmaya katılım sağlamak isteyen öğrenciler yarışmanın web sayfasından (www.yesilbakiskisafilm.com) 17 Mart 2017 tarihine kadar ön kayıt yaptıracak.
 
Bakanlık, yarışmada dereceye giren çevre temalı kısa filmlere toplam 150 bin TL ödül dağıtacak. Yarışmada birinci olan kişiye 40 bin, ikinciye 30 bin, üçüncüye ise 20 bin Tl ödül verilecek. Ayrıca 8 kişiye de mansiyon ödülü olarak 7 bin 500 TL verilecek.

“Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması” ödül töreni 21 Mayıs 2017 tarihinde, üst düzey devlet erkânı, sinemaya gönül vermiş bir çok sanatçı ve değerli üniversite öğrencilerinin katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezinde  gerçekleştirilecek.

KATILIM KOŞULLARI

1. Yarışma; T.C. ve K.K.T.C. Üniversitelerinde veya yüksek okullarında eğitim gören öğrencilere açıktır. Ancak açıköğretim öğrencileri yarışmaya başvuramaz. ikinci öğretim ögrencileri ise yarışmaya katılma hakkına sahiptir.

2. Yarışmaya, üniversitelerin fakülte, yüksek okul, enstitü ve bölümlerinin önlisans, lisans ve yükseklisans öğrencileri katılabilir. Doktora öğrencileri ise katılmaz. Katılımcılar farklı üniversitelerden bir araya gelerek gurup oluşturduğunda başvurusu geçersiz sayılır. Aynı üniversiteden ise bir çok gurup katılım sağlayabilir.

3. Öğrenciler yarışmaya, üniversite yönetiminin onayını gösteren belgeyle katılacaklardır.

4. Yarışmaya katılacak gruplar, en az 3 öğrenciden oluşturulmalıdır.

5. Yarışmaya katılım ücretsizdir ve belgesel, animasyon alanları yarışmaya dahildir. Ayrıca ödül alması ya da almaması dikkate alınmaksızın, bir başka yarışmaya katılan kısa filmler yarışmaya katılamaz. 

6. Yarışma dili Türkçedir.

KATILIM ŞEKLİ

1. Yarışmaya katılmak için ilk olarak üniversite öğrencileri www.yesilbakiskisafilm.com web sayfasından 17 Mart 2017 ‘ye kadar ön kayıt yaptırmalıdır. 

2. Yarışmaya katılacak filmlerin süresi jenerik dahil 10 dakikayı geçmemelidir. 

3. Filmler DVD ortamında dört  ( 4 ) ayrı kopya olarak gönderilir.  Bozuk kayıt yapılmış filmler, katılımcıların uyarılması gerekmeksizin yarışma dışı bırakılır. Kopyalarda filmin künyesi mutlaka yer almalıdır ve Yeşil Bakış logosu filmin başlangıç ve bitiş jeneriğinde bulunmalıdır.

4. Yarışmaya katılacak eserler  DVD ortamında teslim edilmelidir.

5. Yarışmaya katılmak isteyenler, en geç 10 Nisan 2017 tarihine kadar TÜÇEV’e (Ümit Mah. 2539. Sok No :2 Ümitköy Çankaya/ANKARA);

   a) Başvuru formunu,

   b) Eserin 4  adet DVD kopyasını,

   c) Kısa Filme dair 10 set fotoğrafı, ( Dijital Ortamda )

   d) Filmin senaryo ve müzik eserlerinden doğan telif hakları ve ilgili izinlerin alındığına dair belgeleri,

   e) Grupta yer alan öğrencilere ait öğrenci kimlik fotokopilerini, teslim etmelidir. Belgelerin gönderilmesi sürecinde yaşanan aksaklıklar Türkiye Çevre Koruma Vakfını bağlamaz.  

YARIŞMA KONUSU

1. Belediye, ambalaj, endüstriyel, maden, tıbbi ve özel atıklarının geri dönüşümü ve ekonomiye, istihdama yönelik katkıları.

2. Deniz ve Kıyı Suları, Denizcilik Faaliyetlerinin Çevreye etkileri, Sahillerin temizliği.

3. Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği, Çevresel Gürültü Kirliliği, Isınma ve Motorlu Taşıt Kaynaklı Hava Kirliliği,

4. Ozon Tabakasının Korunması, Sera Gazları, İklim Değişikliği ve Küresel Isınma.

5. Zararlı kimyasalların etkileri, insan ve çevre sağlığına zararları.

6. Sanayi Atıksu Kirliliği, Kentsel Atıksu Kirliliği, Toprak Kirliliği, Atıksu Teknolojileri,

7. Bu çerçevede yapılacaklar ve gösterilmesi gereken hassasiyetlere dikkat çekmek.


Yarışma ile ilgili tüm duyurular Yarışmanın www.yesilbakiskisafilm.com internet sitesinde yapılır. 

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.