Bayram şekeri ve çikolatası alırken nelere dikkat edilmeli?

Ramazan Bayramına az bir zaman kala çikolata, lokum ya da şeker alımları başladı. Peki, bu ürünleri alırken dikkat edilmesi gerekenler neler? Çikolata ve şekerin nasıl iyi olduğunu anlarız?

Bayram şekeri ve çikolatası alırken nelere dikkat edilmeli?
22 Haziran 2017 Perşembe 16:20

Ramazan Bayramının yaklaşması ile çikolata, lokum ya da şeker alımları artmaya başladı. Bayram ziyaretine gelecek olan akraba, çocuk ve arkadaşlara ikram edilecek olan çikolata ve şekeri alırken önemli detaylar bulunmaktadır. Hijyenik olmayan şartlarda üretilen, kalitesiz ve bayat şeker ve çikolatanın sağlığı ciddi biçimde tehdit etmesi nedeniyle bu detaylara dikkat etmek sağlığınız için önemlidir.

Bayram çikolatası alırken nelere dikkat edilmeliyiz?

Fındık, fıstık, krema dolgulu çeşitlere sahip olan çikolatalar ile şeker alırken dikkat edilmesi gereken önemli detaylar şöyle;

- Çikolata ambalajı ürünü tamamen sarmalı

- Çikolataların görünümü parlak olmalı

- Üzerinde beyazlama olmamalı. Böyle bir durumda ürün yüksek sıcaklıkta veya soğukta kalmış olabilir.

- Çikolata ve çikolatalı ürünler buzdolabında değil, 18 ila 22 derece arasında saklanmalı

Bayram şekeri alırken nelere dikkat edilmeliyiz?

Şeker alırken domuz ve türevi içerdiği için üzerinde E441 veya jelatin veya gelatin yazan ürünler için çok ihtiyatlı olunmalı.

E120 Karmin boya maddesi ihtiva eden ürünler, hem bilhassa çocukların sağlığı için zararlı, hem de bir böcekten elde edilen katkı maddesi olduğu için dinen mahzurlu olduğu düşünülmeli.

E471, E472, E473, E474, E475, E476, E477 Mono ve Digliserit ve tuzlarını içeren ürünlerde, bu katkı maddesinin hem hayvani yağlardan, hem de bitkisel yağlardan üretildiği dikkate alınmalı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.