Burcu Biricik kimdir? Oynadığı dizi ve filmler

Bugün yayımlanacak 8. gün adlı yeni dizide Burcu Biricik başrol oyuncu oldu. Burcu Biricik kimdir, oynadığı dizi ve filmler nelerdir, eşi kimdir, kaç yaşındadır gibi merak edilen soruların cevabı haberimizde..

Burcu Biricik kimdir? Oynadığı dizi ve filmler
19 Mart 2018 Pazartesi 19:58

19 Mart yani bugün 8. gün adlı yeni dizi ekranlara gelecek. Başrolde Burcu Biricik, Musa Uzunlar, Ceyda Düvenci ve Buğra Gülsoy gibi önemli isimler yer aldı. Burcu Biricik kimdir, oynadığı dizi ve filmler nelerdir, eşi kimdir, kaç yaşındadır gibi merak edilen soruların cevabı haberimizde..

İlk bölümüyle 19 Mart Pazartesi 20.00’de ATV’de başlayan dizide Biricik, Bahar adlı karakteri canlandıracak. Dizinin konusu ise ölen annesinin ürettiği yazılımın peşine düşen karanlık adamlarla karşı karşıya gelen Bahar'ın değişen hayatı olacak.

Burcu Biricik kimdir?

4 Mayıs 1989 Tarihinde Antalya’nın Elmalı ilçesinde doğmuştur. Anne ve babası küçükken ayrılmıştır. Annesinin çalışması sebebi ile Biricik abisi ve anneannesi ile büyümüştür. 

Lise yılları sırasında oynadığı tiyatroda başarılı olarak ödül alan Biricik lise yıllarından itibaren oyunculukta kendini geliştirmeye karar vermiştir. 2006 yılında henüz 17 yaşındayken güzellik yarışmasında 'Akdeniz Kraliçesi' seçilmiştir.

Üniversiteyi İzmir de Ege Üniversitesi Arkeoloji bölümünde okumuştur. Üniversite eğitimi sırasında Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosunda oyunculuk eğitimi aldı. Yine üniversite yıllarında Eğitimi sırasında Yaşlı Hanımın Ziyareti, Vazifemi Yaparım, İkinin Biri, Yedi Kocalı Hürmüz ve Gözlerimi Kapadım gibi birçok tiyatro oyununda oynamıştır. Ayrıca Biricik birçok reklamda oynamıştır. 

2011 yılında Kanal D’de yayınlanan 'Artiz Mektebi' adlı yarışmaya katılarak Alican Aytekin ile birlikte birinciliği paylaşmıştır.

2016 yılının yaz ayında Emre Yetkin ile evlenerek dünya evine girmiştir.

2018 yılında ATV ekranlarında yayınlanacak 8. Gün dizisi ile ekranlara gelecektir. 

Burcu Biricik’in Oynadığı Diziler

2007 Maçolar

2012 Düşman Kardeşler (Derya)

2013 Beni Böyle Sev (Seda)

2014 Ulan İstanbul (Kübra)

2014 Şeref Meselesi (Kübra)

2016 Hayat Şarkısı (Hülya)

2018 8. Gün (Bahar)

Burcu Biricik’in Oynadığı Filmler

2014 Bana Masal Anlatma (Ezgi)

2013 Kedi Özledi (Lale)

2016 Çok Uzak Fazla Yakın

Burcu Biricik’in Aldığı Ödülleri

2017 12. Kemal Sunal Kültür Sanat (En İyi Kadın Oyuncu)
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.