Cuma mesajları, en güzel resimli cuma mesajları

10 Haziran 2016 Cuma günü sevdiklerinize atabileceğiniz en güzel cuma mesajları Kamu Saati'nde.

Cuma mesajları, en güzel resimli cuma mesajları
10 Haziran 2016 Cuma 11:25

Ne mübarek bir gündür Cuma günü. Ne güzeldir ki her hafta duaların geri çevrilmeyeceği bir gün vardır, Cuma günü... Dualar, dile getirilenler ve kalbimizde gizli kalanlarla yürek dolusu dualar... Kimin duasının kabul edileceği ve dua kapılarının hangi saatte açık olacağı bilinmezmiş. Siz sevdiklerinize en güzel Cuma mesajları göndererek kendinizi hatırlatabilirsiniz.

Milyarlarca müslüman için haftanın en önemli günü olan Cuma nihayet geldi. Müslümanlar bu mübarek günde birbirleriyle tatlı muhabbet, sevgi dolu karşılamalar ile günü dualarla ve ibadetle geçiriyor. Dua yüklü gönüller, sıcacık kalpler, eşler, dostlar, arkadaşlar, akrabalar, tanıdıklar... Yüze gülümseme, kalbe dua olmak isteyenler... Buyrun en güzel cuma mesajlarıyle birbirinizi hatırlayın, kendinizi hatırlatın...

Cuma günü, dualarınız için en güzel günlerden biridir. "Kişi, müslüman kardeşine arkasından dua ederse, melekler: "Amin! Aynısı sana da olsun!" derler." hadisi de dua etmenin ne kadar güzel olduğunun bir diğer örneğidir. Cuma günleri dualarda buluşmak en güzel hediyelerdendir. 

Cuma mesajları gönülleri, kalpleri yumuşatır. En güzel cuma mesajını attığınız kişinin yüzünde bir tebessüm ortaya çıkarır. Onu bu anlamlı günde çok mutlu eder. Resimli cuma mesajları son dönemde özellikle Facebook ve Whatsapp ile göndermek için oldukça yaygınlaştı. Haftanın her Cuma günü Müslümanların bayramıdır. Bu mübarek gün insanlar Cuma namazı kılar, sevdikleriyle, arkadaşları, eşi ve dostlarıyla İslâm dininin bu mübarek gününde selamlaşır, bu günü tebrik eder ve bugün birbirlerine mesajlar yollar. Biz de 1 Nisan 2016 günü bu haberimizde en güzel cuma mesajlarını sizler için derledik. Derldiğimiz cuma mmesajlarını hemen arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz. Eğer mobil telefondan bağlanıyorsanız haber sayfasınadki Whatsapp simgesiyle bu sayfayı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.  Şehit haberleriyle kavrulduğumuz, yandığımız bu günlerde sevdiklerinize şehitlerin hatırlarını yad eden, onlar için dua eden mesajlar yollayın. Onları bu özel günde hatırladığınızı bir kez daha gösterin.

Cuma günleri Müslümanların tatil günüdür. Bugün Arabistan gibi İslâmi yani şer'i kurallara göre yönetilen ülkelerde bu gün özellikle resmî tatil ilan edilerek ve insanlar bu mübarek günde bayram havası yaşıyorlar.
 
Eskiden namazlardan sonra cemaat cami çıkışı birbiriyle tokalaşır, cumaları tebrik eder, o gün özellikle temiz giyinmeye özenirdi. Günümüzde ise insanlar teknolojinin gelişmesiyle birbirlerine daha kolay ulaşır hale geldi. Haliyle birkaç sene evvel e-posta, mail ile cuma tebriki varken günümüzde SMS, Facebook, Twitter ve en çok da Whatsapp ile cuma mesajı göndererek Cuma gününü tebrik etmeye başladılar. Eskiden tek tek insanlar tanıdıklarını ararken şimdi bir Whatsap mesajı ile listedeki herkese anlamlı cuma mesajları gönderebiliyorlar. Hatta ayetli ve resimli cuma mesajları da özellikle son dönemin en popüler cuma tebrik yöntemlerinden.
Cuma gününün anlamı

Bu kutlu gün bütün Müslümanları bir araya getiren, kardeşlik duygularını yoğun olarak yaşatan, dünyanın neresinde olursa olsun her Müslümanın kalbinin bir atmasını sağlayan bir gündür. Bugün dünyanın her yerinde Müslümanların yoğun olarak dua ettiği, Allah'tan tüm dileklerini diledikleri bir gündür. Cuma günü Allah'a edilen dualar daha etkilidir.

Bu anlamlı cuma gününde insanlar mutluluklarını dostlarıyla paylaşmak için güzel sözler arzu ederler. Cuma mesajları bularak bu en güzel cuma mesajlarını birlikte oldukları insanlarla paylaşmak isterler. Aşağıda sevdiklerinize SMS veya Whatsap ile gönderebileceğiniz en güzel cuma mesajları listeliyoruz.
 

Haftanın en değerli günü cuma günüdür. Peygamberimiz (s.a.s.) cuma gününün faziletini şöyle beyan etmiştir: “Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün cuma günüdür; Âdem o gün yaratılmış, o gün cennete girmiş ve o gün cennetten çıkarılmıştır. Kıyamet de cuma günü kopacaktır." (Müslim, Cuma, 18)
 
Cuma, Müslümanların haftalık bayramıdır. Bu itibarla Müslümanlar, perşembe günü akşamdan bu güne hazırlanırlar. Cumaya hazırlık için boy abdesti alırlar, temiz elbise giyerler, güzel koku sürünürler. Bunu Peygamberimizin bir tavsiyesi olarak yerine getirirler. Çünkü Peygamberimiz (s.a.s.); “Cumaya gelmek isteyen kimse boy abdesti alsın." (Müslim, Cuma, 2) “Ergen olan her kişinin cuma günü gusletmesi, ağız ve diş temizliği yapması ve yeteri kadar güzel koku sürünmesi gerekir." (Müslim, Cuma, 7) buyurmuştur. 

Cuma sözcüğü, toplanma anlamına gelen "cem" sözcüğünden gelmektedir. Bir arada bulunma anlamı taşır. Cemevleri de toplanılan yer anlamına gelir. Hatta cemiyet sözcüğü de toplanan grup anlamında kullanılır. Demek ki cuma vakti toplanmak gerekir.

Cuma gününün tarihçesi
Cuma namazının, bu ibadetin İslâmiyet'in kabulünden önce Arapların uyguladığı söylense de genel inanışa göre Cuma Suresi'nin inmesiyle hicret esnasında bu namaz Müslümanlara farz kılınmıştır. Hatta Hz. Muhammed Beni Salim Mescidi'nde ilk defa cuma namazını kıldırmıştır. 
ŞEHİTLER İÇİN CUMA MESAJLARI
Ya Rabbi, bu mübarek günde sen bize de şehitlik nasip et. Sen kabirde yatan tüm şehitlerimize rahmet eyle Ya Rabbi. 

Ya Rabbi, şehitlerimizi en güzel makamla onurlandırdın, sen onları katına al Ya Rabbi.


Ayetli resimli cuma mesajlarını nasıl yollarım

Eğer yollayacağınız cuma mesajında resim yoksa o zaman SMS ile sevdiklerinize gönderebilirsiniz. Eğer yollayacağınız mesaj resimli cuma mesajı ise bunu göndermek için farklı yollara başvurabilirsiniz. Twitter, Facebook, Google Plus (Google ++), Instagram, Pinterest gibi sosyal medya araçlarından veya Whatsap, Skype gibi anlık mesajlaşma araçlarından ayetli cuma mesajları yollayabilirsiniz. Özellikle son günlerde Whatsup ile gönderilen resimli cuma mesajları çok fazla talep görmeye başladı.


Anlamlı Kısa Cuma mesajları

 
Allah'ım! Dillere destan, yüreklere ferahlık olan merhametin ile günahlarımızı affeyle. Amin tüm müslümanların cuması mübarek olsun. Hayırlı, bereketli, huzurlu ve sağlık dolu günler dilerim.
 
Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı cumalar dilerim.

Allah'ım, habibin Muhammed Mustafa'ya, ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et. Amin, cumamız mübarek olsun.
 Cumanız mübarek olsun. (Klasik olsa da en çok tutulan mesajdır.)

Allah bu güzel cuma günü tüm dualarınızı kabul etsin. 

Rabbim bu mübarek günde tüm isteklerinizi kabul etsin. 

Rabbim bu güzel Cuma gününün hürmetine sizi bir ömür mutlu etsin.
Sağanak sağanak rahmet yağsın yuvanıza, her gün Resulullah girsin rüyanıza, melekler amin desin dualarınıza! Dualarda buluşmak dileğiyle, hayırlı Cumalar.
 
Huzur ve güven içinde yenen kuru bir ekmek, endişe içinde yenen baldan daha tatlıdır. Namus içinde yaşanan bir çadır, ahlaksızlığın hüküm sürdüğü bir köşkte yaşamaktan daha sevimlidir. Cumanız Mübarek Olsun.
 
Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya. Sen istemesini bilirsen, mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.
 
Ey Rabbim, bize Cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasiplendir. Bize ateşin kokusunu duyurma. Amin, hayırlı cumalar dilerim. 
 
Sevdiğiniz için bir kere mutlu olup, bin kere pişman olacağınız bir sevgiyi yaşamamanız dileğimle! Düşleriniz gerçek olsun ama gerçeğiniz asla düş olmasın. Hayırlı cumalar dilerim.

Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.
 
Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu sizle olsun. Hayırlı cumalar dilerim.
 
Günler bize dostların güzelliğiyle, geceler onların dualarıyla mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamızsa sizlerin sevgisi. Cumanız mübarek olsun.
 
Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek dinimizin seçtiği haftanın özel günü olan cumanızı kutlarım.
 
Rabbimiz! Güçsüzlüğümüzü ve Senin isteklerini yerine getirmedeki yeteneksizliğimizi Sana şikâyet ediyoruz. Üzüntümüzü ve tasamızı da yalnız Sana arz ediyoruz.
 
Özünün hakikati ve yüzünün nuru üzerine yemin ederiz ki, Sana duyduğumuz ihtiyaç, Senin zenginliğine denk! Sana olan ihtiyacımız Senin büyüklüğün kadar…
 
Bildirdiğin ve gizlediğin tüm isimlerini ve Kur’an-ı Kerim’i, kalbimizin baharı, gönlümüzün nuru, sıkıntımızın ilacı yap. Hayırlı Cumalar.
 
Ne yaprağınız kurusun ne gülünüz solsun her tuttuğunuz altın olsun avuçlarınız semada dudaklarınız duada olsun her an ve her günkü dualarınız kabul olsun.

CUMANIZ MÜBAREK OLSUN!
 
Cumamız mübarek dualarımız ve tövbelerimiz kabul olsun. Selamların en güzeli sizlerin üzerine olsun.
 
Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi şahımız var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne Cumanız Mübarek Olsun.
 
Cuma günü geldiği için sevinen bir mümine, kıyamete kadar her gün, o kadar sevap verilir ki, adedini Allah’u Teala bilir.
 
Cuma günü vefat eden müminlere şehit sevabı verilir ve kabir azabından korunur.
 
Bugün Cuma günüdür. Dinim İslam dinidir. Dinimin İslam dini olduğuna, yetmiş binin nısfına, mühürledim üstüne.
 
Selatü selaya yolladim Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya.
 
Günlerin en kıymetlisi cumadır. Cuma günü Bayram günlerinden ve Aşure gününden daha kıymetlidir. Cuma dünyada ve Cennette müminlerin bayramıdır.

cuma namazı

Cuma duaları,  uzun cuma mesajları cuma günü edilecek dualar
 
"Allah'ım! Cehennem azabından, kabir azabından, Mesih ve Deccal'ın fitnesinden, hayat ve ölüm fitnesinden Sana sığınırım." (Kütüb-i Sitte)
 
Allah'ım! Darlıktan ve üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun sıkıntısından ve insanların baskısından sana sığınırım." (Cem'ul Fevaid) 
 
"Allah'ım! Fayda vermeyen ilimden, katına yükselmeyen (kabul olunmayan) amelden, huzur bulmayan kalpten ve kulak verilmeyen duadan sana sığınırım." (Taberani)
 
"Lanetlik şeytandan Ulu Allah'a sığınırım. O tüm varlıkları hükmü altında tutar ve sınır¬sız derecede cömerttir."
 
El Ahzab Sûresi 56. ayet-i kerimede Allah-ü Teâlâ buyurmaktadır ki; "Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere salât ederler, O' nu överler. Ey iman edenler! Siz de O'nu övün ve O'na salât ve selam edin, O' na gönülden teslim olun."
Allah'ım sen beni bu cuma ve her cuma daima yolunda kıl Ya Rabbim!

Resimli ve Ayetli Cuma mesajları









anlamli cuma mesajlari

whatsapp cuma mesajları
 
Milyonların paylaştığı Cumaya gidiyoruz klibi

Fransa'da yaşayan Karter Zaher ve Jae Deen isimli iki arkadaş Cuma namazının önemiyle ilgili mükemmel bir klip çekti. İşte altyazılı Cumaya gidiyoruz klibi:
Cuma neden mübarektir?
“Güneşin doğduğu günlerin en faziletlisi/en üstünü Cuma günüdür. Çünkü Adem o günde yaratılmış, o günde cennete yerleştirilmiş ve o günde cennetten çıkarılmıştır.” (bk. Müslim, 854; Nesai, 3/89; İbn Kesir, 1/2328)
Hz. Adem’in Cennetten çıkarılması, yeryüzüne yerleştirilmesi ve yeryüzü halifelik payesine ulaştırılması anlamına geldiği için o da bu cihetle büyük bir nimettir.
Demek ki Cuma günü, insanlığın ilk yaratıldığı, cennete yerleştirildiği ve yeryüzü halifesi olduğu bir gün olduğundan ötürü insanlar için büyük bir bayram günü olmuştur.
Çeşitli hadislerden anlaşıldığına göre Cuma, haftalık ibadet günü olarak daha önce Yahudi ve Hristiyanlar için tayin ve takdir edilmiş, fakat onlar bu konuda ihtilâfa düşerek Yahudiler cumartesiyi, Hristiyanlar pazarı haftalık toplantı ve ibadet günü olarak benimsemişler. Allah da Cuma gününü Müslümanlara nasip etmiş, onları bu konuda hakka ulaşmaya muvaffak kılmıştır. (Müslim, “Cuma”, 19-23)
Böylece İslâm’da haftalık toplu ibadet günü olarak cuma seçilmiş, bu günün bir bayram olduğu birçok rivayette açıkça belirtilmiştir (Beyhaki, Sünen, 3/243; İbn Kayyim, Zadu’l-mead, 1/369)
Cumanın şartları

Cuma namazı kılmanın belli şartları vardır. Bunlardan en önemlisi özgür olmak, kimsenin esareti altında olmamaktır. Peki diğerleri nelerdir?

Gözleri görüyor olmak.

Ayaklarında ve bedeninde namaz kılmaya engel bir özrün olmaması.

Sağlıklı olmak.

Cuma namazı kılınacak yerin büyük bir yer olması.

Namazı öğle vakti kılmak.

Yolcu olmamak.
 
Sizler de bu mübarek 18 Mart Cuma günü sevdiklerinize cuma gününe özel mesaj göndererek onların cumalarını tebrik edebilirsiniz. Böylece Allah'ın lütfu olan bu günde onları sevdiğinizi, onları dualarınıza kattığınızı hatırlatır, onlara güzel bir armağan vermiş olursunuz.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.