En güzel ve resimli 14 Şubat Sevgililer Günü mesajları

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaştı. Bu özel günde sevdiklerinize en güzel sevgililer günü mesajları gönderebilirsiniz. Peki Sevgililer günü nedir, nereden gelmektedir? Kısa, özlü, WhatsApp resimli sevgililer günü mesajları kamusaati.com adresimizde.

En güzel ve resimli 14 Şubat Sevgililer Günü mesajları
13 Şubat 2017 Pazartesi 23:30

Sevgililer günü tüm dünyada çoşku ile kutlanıyor. Bu özel günde sevgililer birbirine özel süprizler ve mesajlar gönderiyor. 14 Şubat Sevgililer Gününün yaklaşmasından dolayı en güzel ve resimli mesajlarını sizler için hazırladık. Aşağıdaki bağlantıdan sevgililer günü mesajlarına ulaşabilirsiniz. 

Sevgililer Günü Nereden Gelmektedir?

Sevgililer Günü, Katolik kilisesi inanışına dayanan bir kutlamadır. Roma İmparatoru II. Claudius savaşçı bir imparatordu ve tüm erkeklerin asker olması gerektiğine inanıyordu. Bunun için erkeklerin evlenmesini yasaklamış ve askere alınmasını şart koşmuştu. Ayrıca imparator Claudius döneminde hristiyanlık yasaktı ve hristiyan olanlar için ölüm emri çıkarılmıştı. Emre uymayan Valentinus, askerler tarafından yakalanıp hapse atılmışştı. Zindanda bulunan gardiyonlardan birisi hristiyanlığın mucizelerini duymuş ve Valentinus'tan kardeşinin gözlerini açmasını istemişti. Gardiyan güzel ve zeki olan, gözleri görmeyen Julia'yı Valentinus'un yanına gizlice getirdi. Valentinus'un anına gelen Julia, "Valentinus, Tanrı gerçekten dualarımızı duyar mı? Her sabah ve her gece ne için dua ettiğimi biliyormusun? Görebilmek için dua ediyorum, senin bana anlattıklarını görmeyi çok istiyorum." dedi. Valentinus ise, "Tanrı bizim için en iyi olanı yapar, yeter ki buna inanalım." diyerek beraber dua ederler ve Julia'nın gözleri açılır. Ertesi gün Valentinus idam edilir ve ölmeden önce Julia'ya mektup yazar. Mektubun Julia'ya ulaştığı tarih 14 Şubat 270'tir. Valentinus Julia'ya Tanrı'ya hep yakın olmasını öğütler ve notun altını "Senin Valentine'ından" yazarak gönderir. Tarihçilere göre efsane olan romantik aşk, Valentine'nin şerefi ve onuru için 14 Şubat 496 yılından Papa Gelasius tarafından ilan edilmiş ve kutlanmaya başlanmıştır. 

Aziz Valentine isimli din adamından ismini alan St. Valentine's Day, Türkiye'de Sevgililer günü olarak kutlanıyor. 1969 yılından itibaren ise kilise St. Valentine Day gününü kilise takviminden çıkarmıştır.

En güzel ve resimli 14 Şubat Sevgililer Günü mesajları için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.