Facebook hesap silme - Facebook dondurma - Facebook'u nasıl kapatabilirim?

Sosyal medya hesabı Facebook hergün yeni kullanıcı kazanıyor. Milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya devi Facebook'u kullananlar, facebook hesabını nasıl kapatabilecekleri konusunda net bir bilgiye sahip değiller. Peki Facebook hesabı nasıl kapatılır? Dondurulan hesap ne zaman silinir? Detaylar haberimizde.

Facebook hesap silme - Facebook dondurma - Facebook'u nasıl kapatabilirim?
20 Mart 2016 Pazar 18:02

Facebook insanların sosyal olarak internet üzerinden vakit geçirdiği ve biribirlerinden haber aldığı sosyal paylaşım sitesidir. Milyonlarca kullanıcı olan Facebook, günde binlerce yeni kullanıcı kazanmasına rağmen bir o kadar da kullanıcı tarafından kapatılmak istenir. Kullanıcılar Facebook hesaplarını herhangi bir nedenden dolayı tamamen kapatmak isterler. Eğer Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek istiyorsanız, belli adımları takip etmeniz ve uygulamanız gerekiyor.


Facebook Hesabı Nasıl Silinir?


Facebook hesabınızı dondurmak yerine kalıcı olarak silebilirsiniz. Facebook hesaplarını silmek isteyen kullanıcılar öncelikle bilgisayar üzerinden hesaplarına giriş yapmaları gerekmektedir. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra aşağıdaki hesap silme bağlantısına tıklayın.


Facebook Hesap Silme: https://www.facebook.com/help/delete_account 




 

Bağlantıya tıklandığında "Hesabımı Sil" başlıklı bir ekran açılır. Açılan ekranda Facebook size bir uyarı yazısı gösterir. Bu yazıyı dikkatli bir şekilde okumanız gerekiyor. Daha sonrasında "Hesabımı Sil" butonuna tıklayın ve yeni açılan pencereden adımları takip edin. İşlem tamalandığında hesabınız silinmiş olacak.

Mobil Cihazlardan Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

MAsaüstü veya diz üstü bilgisayarlardan giriş yapamayacak olan kullanıcılar, mobil cihazlar üzerinden de facebook hesaplarını rahatça silebilirler. Bunun için mobil cihazınızın internet tarayıcısından hesabınıza girmeniz gerekiyor. İnternet tarayıcınızı başlattıktan sonra telefonunuzun seçenekler tuşunu tıklayın. Açılan menüden "Masaüstü Sitesi İste" seçeneğini işaretleyin. Ardından Facebook.com adresine kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra  aynen yukarıdaki linke tıklayarak ve adımları izleyerek facebook hesabınızı silebilirsiniz.

Facebook Hesabı silerken dikkat edilmesi gereken hususlar

Facebook hesabı silindiğinde, hiçbir arkadaşınız veya herhangi biri hesabınızı görüntüleyemez. 

Eğer hesabınızın tamamen silinmesini istiyorsanız en az 2 hafta hesabınızla giriş yapmamanız gerekiyor. Eğer silme işleminden vazgeçmek isterseniz 14 gün içinde esabınızı tekrar aktif edebilirsiniz. 

Hesabınız silindiği vakit bir daha geri alamazsınız. 


Eğer hesabınızdan bilgileri almak isterseniz "Ayarlar" bölümünden hesabınızın yedeğini alabilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.