Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Düğün çorbası nasıl yapılır? Kızartmalı içli köfte nasıl yapılır? Haydari pilavı nasıl yapılır? Karaorman pastası nasıl yapılır?
Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 25. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan düğün çorbası, kızartmalı içli köfte, haydari ve karaorman pastası tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
25. Gün örnek iftar menüsü:
Düğün çorbası tarifi
Malzemeler
350 Gram Kemikli Et
1 Kase Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Söke Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
1 Yumurta
Su
Tuz
Yapılışı:
Kemikli eti üzerine su ekleyerek düdüklüye koyun. Haşlanmış eti kemiklerinden ayırıp didikleyin.
Terbiyesi için, yumurtayı, yoğurdu, unu ve 1 bardak soğuk suyu bir kasede çırpın. Çırpma işlemine sıcak su ilave ederek devam edin. Eti haşladıktan sonra kalan et suyunun içine terbiye karışımını dökün. Tuz ekledikten sonra çorba kıvamını bulana kadar karıştırarak pişirin.
Üzeri için, tereyağını bir tavada kızdırıp içine toz kırmızı biber ekleyin. Pişen çorbayı servis kaselerine alın. Kızmış yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.
Kızartmalı içli köfte tarifi
Malzemeler
Dışı için:
3 su bardağı köftelik ince bulgur
3 yemek kaşığı un
200 gram yağsız kıyma
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Arzu edilirse kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
İçi için
500 gram orta yağlı kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber ve karabiber
Yarım su bardağı çekilmiş iç ceviz
Kızartma yapmak için bol sıvı yağ
Yapılışı:
İçli köftenin önce iç malzemelerini hazırlayarak soğumasını sağlamalıyız. Bunun için ince doğradığınız ya da robotta ezmeden çektiğiniz kuru soğanlar az yağın içinde pişirin
Daha sonra orta yağlı kıymayı koyarak kavurun. Malzemenin içine tuzunu, karabiberini, kırmızı pul biberini ve iç cevizleri koyarak karıştırın. İç harcını ocaktan alarak, soğumasını sağlayınız. Bu arada dış malzemelerin hazırlığına başlayabilirsiniz. Köftelik bulguru sıcak suyla kabartın. İçine yağsız kıymayı, unu, tuz ve baharatları, domates ve biber salçasını koyarak yoğurmaya başlayın. Yanınıza koyduğunuz ılık suyla elinizi ıslatarak, çamur kıvamında bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurmanız gerekir. Hamurun kıvamını yakalamasından sonra içli köfteleri hazırlayabilirsiniz. Hamurdan yumurta kadar parçalar kopararak, bunu elinizle yuvarlayın. İşaret parmağınızı kullanarak, Elinizle dışına destek yaparak çevire çevire hamurun içini oyun. Dış kenarlarını ince bir hale getirin. Soğumuş olan iç harcından buraya koyarak, hamuru köfte biçimine getirin. Köfteleri şekillendirirken yanınızda tuzlu ılık su bulundurup elinizi bununla ıslatırsanız, hamur elinize yapışmayacaktır. Bütün köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra, tavanın içine bol miktarda sıvı yağ koyarak kızdırın. Köfteleri kızgın yağın içine fazla sıkıştırmadan koyun. Her taraflarını çevirerek kızartın.
Haydari tarifi
Malzemeler
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tutam dereotu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı tuz
1 dilim beyaz peynir
1 diş sarımsak
Yapılışı
Beyaz peynir çatalla ezilerek ufalanır, dereotu ince kıyılır. Tereyağında nane kızdırılarak ılınması için bekletilir. Karıştırma kabına süzme yoğurt alınır. Beyaz peynir, dereotu, naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuz eklenerek karıştırılır. Servis tabağına alınarak üzerinde dereotu ile servis edilir.
Kara orman pastası tarifi
Malzemeler:
Pandispanya için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nisaşta
1 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı kaynar su
1 paket k.tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
2 kutu krema ( 400 ml)
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket krema sertleştirici
Üzeri için:
Damla çikolata
Bir kase vişne
1 su bardağı vişne suyu (pandispanyayı ıslatmak için)
20 gr rendelemiş bitter çikolata (süslemek için)
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt (kremşanti için)
Yapılışı:
Pandispanya için: Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayrı kaplara ayrın. Beyazları kar haline gelene kadar çırpın. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir;) Diğer kapta sarıları ile şekeri ve kaynar suyu çırpın. Daha sonra unu, kakaoyu, nişatayı, k.tozu ve vanilyayı ekleyerek mikserin hızını düşelterek çırpın. En son diğer kapta çırptığımız yumurta beyazlarını ekleyin ve dikkatlice karıştırın. 24 cm'lik kelepçeli kek kalıbına boşaltın. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-55 dakikada pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Mümkünse bir gece streç flim ile sarıp buzdolabında bekletin. Dikiş ipi yada uzun ve tırtıklı bir bıçak yardımı ile enlemesine üç eşit parçaya ayırın.
Kreması için: Dolapta beklettiğiniz oldukça soğuk kremanızı bir kaba boşaltın ve mikser yardımı ile katılaşıncaya kadar çırpın. Biraz katılaştıktan sonra içine toz şekeri ve krema sertleştiriciyi ekleyerek biraz daha çırpın.
Kelepçeli kalıbı tabanı olmadan, pasta yapacağınız servis tabağına yerleştirin. 1.parçayı en alta koyun ve vişne suyu ile ıslatın, üzerine kremanın yarısını yayın.
Vişne tanelerini ve damla çikolatayı kremanın üzerine serpin. Üzerine 2.parçayı koyun ve vişne suyu ile ıslatın, üzerine kalan kremayı yayın. Kremanın üzerine vişne ve damla çikolata serpin ve 3. parça keki koyup, vişne suyu ile ıslatın. Mümkünse üzerine bir kapak kapatarak, 1 gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün, pastanızı kalıptan çıkarın ve krem şanti ile kaplayıp, süsleyin.