İftar Menüleri Ramazan 26. Gün 21 Haziran 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Bezelye çorbası nasıl yapılır? Etli krep bohçası nasıl yapılır? İç pilav pilavı nasıl yapılır? Muhammara nasıl yapılır? Şöbiyet tatlısı nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 26. Gün 21 Haziran  2017 - İftarda ne pişirsem?
21 Haziran 2017 Çarşamba 10:40

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 26. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan bezelye çorbası, etli krep bohçası, iç pilav, muhammara ve şöbiyet tatlısı tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

26. Gün örnek iftar menüsü:

Bezelye çorbası tarifi

Malzemeler:

1,5-2 su bardağı tane bezelye

1 adet orta boy kuru soğan

1 adet orta boy patates

1 adet et bulyon

5 su bardağı su

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın. Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleri de ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak olarak bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun. 5 su bardağı suyu tencereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın. Kaynayan çorbanızı pürüzsüz oluncaya kadar blendırdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 aşım kaynatın.

Etli krep bohçası tarifi

Malzemeler

İç harcı için;

400 gram dana sote

1 soğan

1 kırmızı biber

1 yeşil biber

2 domates

15-20 adet mantar

Kekik

Karabiber

Tuz

Krep için;

2 adet yumurta

2 su bardağından biraz az un

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için sıvı yağ

Üzeri için;

Kaşar peyniri

Yapılışı:

İlk önce tencereyi ısıtıp etleri suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Suyunu çeken etlerin üzerine doğradığınız mantarları atın. Biraz kavurduktan sonra küçük küçük doğradığımız soğanları ve biberleri etlerin içine ilave edin.

Kavurduktan sonra son olarak yemeklik doğradığınız domatesleri, baharatlarını ve tuzunu ekleyip biraz harmanladıktan sonra üzerine 1 su bardağına yakın su ekleyip pişmeye bırakın.

Etler pişerken krebi hazırlayın. Un, süt su ve yumurtaları hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Sıvı yağ sürdüğümüz krep tavasında 1 kepçe hamuru dökerek yayın, her seferinde birazcık yağ dökerek pişirmeye devam edin. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.

Pişen etleri bir kaba koyup biraz soğutun. Krebin ortasına etten 2 kaşık kadar koyup bohça şeklinde kapatın. Borcama dizdikten sonra borcamın dibine etin suyundan biraz dökün. Kreplerin üzerine de kaşar dilimleri ekleyip 200 derece fırında kaşar eriyip kızarana kadar pişirin. İsterseniz beşamel sos ile de yapıp fırına verebilirsiniz.

İç pilav tarifi

Malzemeleri:

400 gr Pirinç

100 gr tereyağı

40 gr Çam fıstığı

50 gr Soğan

200 gr Kuzu ciğeri

2 bardak Et suyu

1 çorba kaşığı-2 tatlı kaşığı Tuz

1/2 tatlı kaşığı Karabiber

1/2 tatlı kaşığı Yenibahar

40 gr Kuşüzümü

1 demet Dereotu

Yapılışı:

İlk önce pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.

Bu arada soğanı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip, bekletin. Dereotunu ince kıyın. Kuşüzümleri şişince ki bu yaklaşık 15 dakika sürer süzüp, bir kenarda saklayın. Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup, üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.

İlk olarak iç pilavın harcını hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede yağın dörtte birini orta ateşte eritin. Yağ kızınca fıstığı ilave edin. Bir kevgirle birkaç kez karıştırıp, birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak, öldürün. Soğan pembeleşip fıstık sararmaya başlayınca kuzu ciğerini katın. 3-4 dakika, yine sık sık karıştırarak, pişirin. Et suyu, kalan 2 tatlı kaşığı tuz, biber, yenibahar ve kuşüzümünü koyun. Tenceredeki malzemeyi bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden alın. Orta boy bir tencerede kalan 75 gram yağı, harlı ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, suyu iyice süzülmüş pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Küçük tenceredeki malzemeyi ilave edin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Pirinci 18 20 dakika, suyunu iyice çekinceye kaçlar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, iç pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. İç pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin.

Muhammara tarifi

Malzemeler

6 közlenmiş kırmızıbiber

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı acı biber salçası

1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1.5 tatlı kaşığı kimyon

2 su bardağı ceviz içi

4 dilim bayat ekmek ya da tost ekmeği

3/4 çay bardağı zeytinyağı

3~4 yemek kaşığı nar ekşisi

Tuz

Karabiber

Üzeri için

Maydanoz

Yapılışı:

Biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra mutfak robotuna alın. Diğer malzemeleri ekleyip püre haline gelinceye kadar iyice karıştırın. Muhammarayı servis tabaklarına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek ekmek dilimleri ile servis yapın.

Şöbiyet tatlısı tarifi

Malzemeleri:

30 baklava yufkası

Fıstık

1 paket margarin

Kaymağı için:

2 bardak süt

Yarım bardak irmik

Şerbeti için:

2 bardak şeker

2 bardak su

2-3 damla limon

Yapılışı:

Kaymak için süt ve irmiği kıvam alana kadar pişirin. İlk iki yufkadan sonra her yufkayı yağlayıp üst üste serin. Kare kare kesin, karelerin ortasına kaymak ve fıstık koyun, muska şeklinde kapatın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine kalan yağı dökün, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için su ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekledikten sonra 3-5 dakika daha kaynatın. Şöbiyetler fırından çıkınca birkaç dakika bekletip sıcak şerbeti dökün.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.