İftar Menüleri Ramazan 27. Gün 22 Haziran 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Erişteli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır? İskender kebabı nasıl yapılır? Acılı ezme nasıl yapılır? Çikolatalı sufle nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 27. Gün 22 Haziran 2017 - İftarda ne pişirsem?
22 Haziran 2017 Perşembe 02:36

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 27. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan  erişteli yeşil mercimek çorbası, iskender kebabı,  ve Çikolatalı sufle tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

27. Gün örnek iftar menüsü:

Erişteli yeşil mercimek çorbası tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı erişte

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı salça

3-4 su bardağı et suyu ya da su

Tuz, pul biber

Nane, karabiber

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Öncelikle yeşil mercimekleri 5 dakika kadar haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Bir tencereye sıvı yağı koyuyoruz içine yemeklik doğradığımız soğanları koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından salçamızı koyup biraz çevirdikten sonra et suyunu ilave ediyoruz. Kaynayan suya 5 dakika kaynatmış olduğumuz mercimekleri ardından da erişteleri ekliyoruz. Tuzunu ve baharatını damak tadımıza göre ayarlıyoruz ve erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

İskender kebabı tarifi

Döner malzemeleri:

800 gram antrikot

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

İsteğe bağlı:

Yenibahar (istediğiniz baharatlar)

İskender için malzemeler:

3 adet tırnak pide ya da ekmek parçaları

3 tane domates

1 kase yoğurt

70 gr tuzlu tereyağı (özellikle tuzlu)

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber salçası

4 adet biber

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Antrikotları ince ince doğrayın. Derin bir kapta zeytinyağı ve baharatları karıştırın. Kestiğiniz antrikotları bu zeytinyağlı karışıma batırın. Etlerinizi lezzetlenmesi için buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Ekmekleri ya da tırnak pidelerini küp küp kesin. Fırına verin ve hafif kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Teflon tavaya domates ve biber salçasını dökün ve biraz sulandırıp biraz karıştırın. Sosun içine etleri de ekleyerek kızarıncaya kadar ateşte tutun. Domatesleri dilimleyip tabağın yanına dizin. Biberleri közleyip domateslerin yanına ekleyin. Kızarttığınız ekmekleri tabağın en altına ekleyin. Üzerine salçalı sosta pişten etleri ekleyin. Tereyağını bir tavada eritip İskender'in üzerine dökün. Tabağın kenarına veya üzerine yoğurt ekleyin.

Acılı ezme tarifi

Malzemeler:

3 adet büyük boy domates

3 adet yeşil sivri biber

3 diş sarımsak

6 adet taze soğan

1/2 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 adet taze sıkılmış limon suyu

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı nane

2 çay kaşığı kırmızı biber

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Tüm sebzeleri güzelce yıkayıp kullanıma hazır hale getirin. Yeşil sivri biberlerin ortasındaki çekirdekleri çıkarın. Temizlenen yeşil biberleri minik minik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve onları da ufacık olacak şekilde doğrayın. Maydanoz ve taze soğanları da ince ince kıyın. Sarımsakları rendeleyip tuz ekleyerek havanda dövün. Biber salçasını küçük bir karıştırma kabına alın. Üzerine taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edip iyice karıştırın. Ardından tüm malzemeleri aynı kabın içine alarak harmanlayın.

Çikolatalı sufle tarifi

Malzemeler:

125 gr bitter kuvertür çikolata

125 ml süt

3 adet yumurta (sarıları ve akları ayrılmış)

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı toz şeker

1 çimdik tuz (yumurta akları için)

Kalıpları yağlamak için:

Tereyağı

Kakao

Yapılışı:

Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın ve kakao serperek içinin kaplanmasını sağlayın. Sütü orta boy bir sos tenceresine alın, kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın ve içine çikolatayı ilave edin. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve ocağın altını kapatın. Başka bir sos tenceresinde tereyağını eritin, üzerine unu ilave ederek hafifçe kokusu çıkana kadar kavurun ve erittiğiniz çikolataya ilave ederek karıştırın. Çikolatalı karışımın altını kısık ateşte açın,toz şekerin yarısını sos tenceresine ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta sarılarını da tek tek sos tenceresine ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar hızlıca karıştırarak tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakın.  Yumurta aklarına bir çimdik tuz ekleyerek kabartmaya başlayın, köpük köpük olunca içine toz şekeri ekleyin ve çırpma kabını ters çevirince akmayacak kıvama gelinceye kadar çırpın.

Yumurta aklarını bir spatula yardımıyla 2-3 seferde soğuttuğunuz çikolatalı karışıma yedirin. Hazırladığınız sufle karışımını yağlanmış kaplara üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirin, pudra şekeri serperek servis yapın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.