İngilizce Öğrenmek

İngilizce Öğrenmek
26 Temmuz 2018 Perşembe 10:50

Dil gelişimi denildiğinde kendi anadilimizi nasıl, ne zaman ve ne kadar sürede öğrendiğimiz düşünülmelidir. Örneğin ebeveynleriniz siz henüz kendi başınıza yemeğinizi bile yiyemiyorken sizinle iletişime geçiyor ve öğrenmek zorundasınız. Çünkü kendi anadilimiz bile olsa siz 0-3 yaşlı zamanlarınızda bugünkü İngilizce bilmeyen halinizin aynısıydınız. Sizinle iletişime geçen ebeveynlerinizin, size nesneleri verirken ya da size seslenirken kullandıkları sesin özelliğine göre siz dili yavaş yavaş öğrenmeye başladınız. O zamanlar siz ne bir İngiliz’in ne de bir Alman’ın farkında bile değilsiniz. Çünkü çevrenizde bir tek yakınlarınız vardı. Ve onlar tek bir dille sizinle iletişime geçiyorlardı. Siz ne yaptınız? Önce duyduğunuz sesleri çıkartmaya çalıştınız. Sonra o sesleri hecelediniz, heceleri birleştirdiniz ve en sonunda telgrafik konuşmaya başladınız. Şimdi soruyorum size, bu dönemde size bizim dilimizde dil bilgisi kuralları şudur ya da budur diye bir tanımlama yapıldı mı? Kocaman bir hayır… O halde İngilizce öğrenmek için neden bizler dil bilgisi kurallarına takılıyoruz. Bu arada çevremizde İngilizce konuşan birileri var olsaydı o dönemde iki dili öğrenme şansına bile erişebilirdik. Evet, “kolay İngilizce nasıl öğrenilir?” sorusu için yaşamak cevabının anlamsız olmadığını şimdi anlamışsınıdır sanırım.

Bir zamanları düşünün en azından benim ortaokul çağımda vardı. İngilizce öğrenmemiz için okulda bir sürü kural ve yanında kelime ezberletiliyordu. İngilizce öğretiminde özne, yüklem, gramer yapısı, tense’lerin yüklendiği bu dönemin bugün sonuçlarına göz atın. Kural bilen fakat turistle karşılaştığında iki kelimeyi bir araya getiremediği için konuşamayan bir nesil. Neyse günümüzde bu durumun yanlış olduğu anlaşılmış ve dil eğitimi ilkokul ikinci sınıftan verilmeye başlanmış hem de öyle kurallı falan değil kalıp olarak veriliyor bugün. Lafın kısası kolay İngilizce öğrenmek için kendinizi bunaltmanıza gerek yok. Sadece yaşamalısınız.

Kolay İngilizce öğrenmenin yaşamak olduğunu söyledim peki, nasıl yaşarsınız? Örneğin ilk başta çokça okumalısınız. Bilmediğiniz kelimeler için sözlük kullanın. Dinleyin, mesela bir çizgi film bile dinleyebilirsiniz. Becerebildiğiniz kadar yazışma yapın. Ve fırsatını buldukça konuşun işte o zaman yaşamış olursunuz. Kolay İngilizce eğitimi almak için http://alphainnovativecoaching.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler; #ingilizce
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.